Υπό τον τίτλο “Places of duration”, ο οργανισμός epitelesis – Performance Art Foundation παρουσιάζει τη συνεργασία του με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PAS│Performance Art Studies, όπου το κοινό προσκαλείται να εισέλθει στη διαδικασία δημιουργίας επιτελέσεων (performances) το Σάββατο 4ης Απριλίου -18:00 στο χώρο της Cheapart Εξαρχείων.

Οι επιτελέσεις που θα παρουσιαστούν είναι αποτέλεσμα του προγράμματος σπουδών με διάρκεια από τις 27 Μαρτίου μέχρι και τις 6 Απριλίου, υπό τη καθοδήγηση του Γερμανού εικαστικού και επιτελεστή BBB Johannes Deimling, των προσκεκλημένων δασκάλων Αντρέα Πασιά και Francesco Kiàis, και της συνεργάτιδας φωτογράφου Monika Sobczak. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PAS│Performance Art Studies, ερχόμενο στην Αθήνα μετά από εφτά χρόνια επιτυχημένης ενεργής δράσης ανά τον κόσμο, φέρνει κοντά δεκατέσσερις συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ουκρανία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Πολωνία και Αυστρία, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσω ανοιχτού καλέσματος, με επίκεντρο τη συμμετοχική έρευνα και την ομαδικότητα.

Η ύλη παρουσιάζεται πάντα σε μία αέναη διαδικασία τριβής με το χρόνο, με αναφορά στην ‘αντοχή’ προς τη φθορά και στη πηγαία ανάγκη του ανθρώπου για τη διατήρησή της, μέσω της καταγραφής και της ‘θύμησης’. Η αναζήτηση  αυτής της ‘αιωνιότητας’ παρατηρείται ιδιαίτερα στη τέχνης της γλυπτικής, γνωρίζοντας ιστορικά την άνθισή της μέσω της αρχαίας Ελληνικής γλυπτικής, σε αντίθεση με την εφήμερη και ‘στιγμιαία’ διάσταση της επιτέλεσης. Η συνάντηση αυτών των διαφορετικών διαστάσεων ‘διάρκειας’ δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία σωματικής αναζήτησης μίας στάσης γλυπτικής μνημειακότητας ή ‘θέσης’ προς ένα κοινωνικό προβληματισμό. Σε ένα σύγχρονο πλαίσιο αβεβαιότητας και αναζήτησης μίας επικείμενης ‘αλλαγής’, η επικέντρωση στις παρουσιαζόμενες επιτελέσεις διάρκειας (long-duration performances) δημιουργεί ένα πλαίσιο χωροχρόνου αποσκοπώντας στη συνεύρεση ατομών και την ανάγκη συνύπαρξης.

Συμμετέχουν οι Αγγελική Χάιδω Τσόλη (Ελλάδα), Anna Kosarewska (Ουκρανία), Aron Lesnik (Γερμανία), Eliza Soroga (Ηνωμένο Βασίλειο), Emma Zetterstrom (Σουηδία), Imke Zeinstra (Ολλανδία), Jolijn de Wolf (Ολλανδία), Manuel Lopez Garcia (Ισπανία), Μαρκέλα Κονταράτου (Ελλάδα), Μυρτώ Μακρίδου (Κύπρος), Ola Kozioł (Πολωνία), Ruth Biene (Γερμανία), Veronika Merklein (Αυστρία), Χρίστος Παπαμιχαήλ (Κύπρος)

Περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους www.epitelesis.comwww.pas.bbbjohannesdeimling.dewww.cheapart.gr/?p=3863
Facebook event: http://on.fb.me/1wepYCZ