Το Φεστιβάλ Πιάνου ξεκίνησε με επιτυχία το 2015 με αφορμή τα πολλά χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί. Σημαντικό επίσης ρόλο έχει η θέση του θεάτρου Αλώνι που είναι μοναδική. Χτισμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου, σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, μαγεύει -εκτός από την ακουστική του- με την απαράμιλλη θέα του στον Παγασητικό, κάνοντας ακόμα ποιο μαγικές τις νύχτες του Αυγούστου. Είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του νομού Μαγνησίας και κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από πολλά μέρη. Φέτος, θα απολαύσουμε για φορά, εκτός από τις μουσικές συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις, ένα ιδιαίτερο μουσικό διήμερο νέων ερμηνευτών πιάνου, διεθνώς βραβευμένων.

Διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό, καθώς και να ζήσουν μαζί του την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομία αυτού του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική αφού κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα διήμερο ρεσιτάλ πιάνου από νέους σολίστ που έχουν κατακτήσει ήδη από τη νεαρή τους ηλικία πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό υπόσχοντας πολλά, καθώς το πολύ νεαρό της ηλικίας και τα επιτεύγματά τους επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό τους ταλέντο.

Την πρώτη μέρα Παρασκευή 6 Αυγούστου θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο η Ναταλία Γιαννάκη και ο Sebastian Salbaterra, γνωστά έργα για το φιλότεχνο κοινό, των Μπετόβεν, Σοπέν Ραχμάνινοφ, Μπαχ κ.α

Το Σάββατο 7 Αυγούστου θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο η Carla Sgoifo και η Ειρήνη Παπαδοπούλου, των Μέντελσον, Μπάχ, Ντεμπισυ, Λίστ, Σοπέν κ.α