Το Χαλκηδόνιο Ωδείο ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 τον κύκλο μαθημάτων με θέμα Πιάνο και Τραγούδι.

– Ενορχήστρωση-Συνοδεία Τραγουδιού με πιάνο

– Σκέψεις και τρόποι συνοδείας σύγχρονου τραγουδιού (μοντέρνο,έντεχνο,pop,rock) με το πιάνο.

– Eισαγωγή στην μοντέρνα ενορχήστρωση και τις πρακτικές εφαρμογές της πάνω στα διάφορα είδη σύγχρονης μουσικής.

– Οργανογνωσία με ιδιαίτερη έμφαση στο πιάνο ως σολιστικό αλλά και συνοδευτικό όργανο.

– Σκέψεις και σημειώσεις που αφορούν στη διεύθυνση μοντέρνων μουσικών σχημάτων.

Στα πλαίσια των μαθημάτων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση είτε με play-along είτε σε μπάντα δοκιμάζοντας στο πιάνο τεχνικές πάνω σε διάφορα είδη μουσικής όπως επίσης και να εφαρμόσουν επί τόπου τις ενορχηστρωτικές τους ιδέες.

Μία τάξη που προσφέρει τις βάσεις για την στοιχειώδη κατάρτηση που πρέπει να έχει ένας νέος μουσικός στο ξεκίνημα του.

Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές όλων των βαθμίδων μέχρι και πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι μαθητές πιάνου.

Βιογραφικό

Ο Αντρέας Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές κλασικού πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο, ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός στο πλευρό γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Βασίλης Παπακωσταντίνου, ο Σάκης Μπουλάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βασίλης Καζούλης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Λαυρέντης Μαχαιριτςας, ο Γιάννης Κούτρας, ο Χρηστος Θηβαίος, η Σοφία Βόσσου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιαννης Γιοκαρίνης, η Σοφία Αρβανίτη, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, κ.α.

Το 1990 μετακόμισε στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Νέα Ορλεάνη, όπου εργάστηκε ως Keyboardist σε εγχώριες μπάντες. Επιστρέφοντας στην Αθήνα συνέχισε να εργάζεται ως μαέστρος και ενορχηστρωτής με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου κάνοντας περιοδείες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Σε επίπεδο δισκογραφίας, ο Αντρέας Αποστόλου έχει συμμετάσχει σε πλειάδα δίσκων γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει ενορχηστρώσει αλλα και ηχογραφήσει ο ίδιος πολλούς από τους δίσκους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μεταξύ των οποίων οι δίσκοι «ΧΟΡΕΥΩ»,»ΜΕΤΩΠΙΚΗ»,»ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ ΚΥΝΗΓΩ»,»ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ».

Έχει επίσης ενορχηστρώσει και ηχογραφήςει δίσκους του Γιάννη Ζουγανέλη, του Αποστόλη Μπουλασίκη, του Σταμάτη Μεσημέρη του Αλεξανδρου Χατζη και άλλων αλλά και μουσικές για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες μεταξύ των οποίων η «ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ» και η «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ».

Ο Αντρέας Αποστόλου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι μόνιμος συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με πιο πρόσφατη εμφάνισή, την θεατρική παράσταση «9 και 5″ στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, την οποία ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε. Συνεχίζει παράλληλα να δραστηριοποιείται στην σύνθεση και στην ενορχήστρωση τραγουδιών αλλά και κινηματογράφικής μουσικής.