Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος τοπίου και άγριας ζωής, Πάνος Λασκαράκης, γνωστός για τις διακρίσεις του από το National Geographic, το National Wildlife Federation και το BBC θα βρίσκεται στα Ιωάννινα, από το Σάββατο 16 Μαΐου, έως και την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, για τις ανάγκες της φωτογραφικής του έκθεσης: «Photoplanet».

Ο διεθνής φωτογράφος θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες και τις γνώσεις του, μέσα από τα προσωπικά φωτογραφικά του εκθέματά, από όλο τον κόσμο, που θα έχουν ως κύριο θέμα τα τοπία και την άγρια φύση.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία, Ιωάννινα) και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Λίγα Λόγια για τον Πάνο Λασκαράκη

Φωτογράφος τοπιού και άγριας ζωής με διακρίσεις στο εξωτερικό από το National Geographic, το  National Wildlife Federation και το ΒΒC.

Γεννήθηκε το 1973 την Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Σήμερα ζει στα Ιωάννινα όπου και  εργάζεται ως φαρμακοποιός από το 2002, διατηρώντας φαρμακείο στην ιστορική γειτονιά της Καλούτσιανης.

Οι πρώτες φωτογραφικές εμπειρίες του λαμβάνουν χώρα το 2005 και με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται σε ένα φωτογραφικό ντόμινο εμπειριών, γνώσεων και τεχνικής σε διάφορα  μέρη του πλανήτη όπως η Αρκτική, τα εθνικά πάρκα της Βόρειας Αμερικής της Αφρικής, της Ευρώπης και  της  Ελλάδος, απαθανατίζοντας εντυπωσιακά θεάματα από μια διαφορετική προοπτική.

«Η φωτογραφία στη φύση είναι για μένα αγάπη, πάθος, περιπέτεια και δημιουργία. Πάντοτε επιδιώκω την απόλυτη δράση και αισθάνομαι πραγματικά ζωντανός όταν είμαι ανάμεσα στο μεγαλείο των στοιχείων της φύσης. Θα μπορούσα να  ταξιδεύω για μέρες στο άγνωστο αναζητώντας στιγμές αυθόρμητες και σκηνές που κόβουν την ανάσα, έστω και για ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο. Κάθε φορά που παίρνω θέση πίσω από τη φωτογραφική μου μηχανή υπάρχει πάντα κάτι διαφορετικό για να απαθανατίσω.

Το κλειδί για μια ζωντανή φωτογραφία κρύβεται μέσα στην τεραστία ποικιλία της ζωής και των πολιτισμών καθώς και στα μεγάλα θεάματα που ξεπροβάλουν μέσα από την μεγαλειώδη  δύναμη  της  φύσης. Όμως φωτογραφία δεν είναι μονάχα η οριοθέτηση της εικόνας  στον τόπο της κύριας δράσης αλλά και η στιγμή της εκτύπωσης και της παρουσίασης όπου η φύση  ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα στον εκθεσιακό χώρο. Εκεί τα συναισθήματα του φωτογράφου, της δημιουργίας και του εκθεσιακού κοινού γίνονται ένα. Εκεί η φωτογραφία αποκτά ουσία και  ορίζεται στο τέλειο».