Στις 7 Ιανουαρίου πέθανε από καρκίνο η Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ.

Έγινε διάσημη στην Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes” του Gainsbourg, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, «Ella, elle l’a”, που αποθεώνει την Έλλα Φιτζέραλντ.

Ενδεικτική δισκογραφία

France Gall (1976)

Dancing disco (1977)

Paris, France (1980)

Tout pour la musique (1981)

Débranche (1984)

France (1996)


Πηγή: Wikipedia