Σε ηλικία μόλις 63 χρόνων ο δημοσιογράφος Ανταίος Χρυσοστομίδης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης, γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Σοφιανού Χρυσοστομίδη και της Ειρήνης, γεννήθηκε το 1952 στο Κάιρο. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης και εργάστηκε μέχρι το 1982 ως αρχιτέκτονας. Στην Ιταλία οργανώθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Ήταν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» και η δημοσιογραφική του διαδρομή ξεκίνησε με το νεολαιίστικο περιοδικό Θούριος, που εξέδιδε η ίδια οργάνωση. Έμεινε πάντα ταγμένος στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς και στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ.
 
Εργάστηκε στο περιοδικό Ένα και διηύθυνε διάφορα περιοδικά μαζικής κυκλοφορίας. Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με την εφημερίδα Αυγή, στην οποία υπέγραφε κάθε Κυριακή τη σελίδα με τον τίτλο «Περιδιαβάζοντας». Από το 2006 έως το 2013 παρουσίασε με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στην ΕΡΤ την τηλεοπτική σειρά «Οι κεραίες της εποχής μας», συστήνοντας στο ελληνικό κοινό πολλούς από τους διαπρεπέστερους σύγχρονους ξένους λογοτέχνες.
 
Μετέφρασε έργα του Ίταλο Καλβίνο, του Αντόνιο Ταμπούκι, του Ντάριο Φο, του Νικολό Αμανίτι και πολλών άλλων σπουδαίων Ιταλών συγγραφέων. Το 1999 δημοσίευσε μαζί με τον Αντόνιο Ταμπούκι το βιβλίο Ένα πουκάμισο γεμάτο λεκέδες (Εκδόσεις Άγρα). Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη εκδόθηκε το 2011 το βιβλίο του Λεωνίδας Κύρκος, η δυναμική της ανανέωσης, ενώ το 2012 και 2013 κυκλοφόρησε το δίτομο έργο του Οι κεραίες της εποχής μου.
 
Δίδαξε πρακτική μετάφρασης σε μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο ΕΚΕΜΕΛ. Το 2003 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Ξένης Λογοτεχνικής Μετάφρασης. Το 2004 το Ιταλικό Κράτος, τιμώντας τον για την προσφορά του στην εξάπλωση της ιταλικής κουλτούρας, του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη Εργασίας.