Κάθε παιδί από τη στιγμή που γεννιέται μέσα στο στενό οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον βιώνει πολλές εμπειρίες σχετικές με τη μουσική. Η μουσική είναι επικοινωνιακή συνθήκη και επίσης η πιο ελεύθερη και αδέσμευτη μορφή τέχνης.

Με σεβασμό για τα παιδιά δημιουργήσαμε το μουσικό -εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Η μουσική της καρδιάς μας” επιχειρώντας να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν την υπέροχη δύναμη της μουσικής να δημιουργεί συναισθήματα και συγκινήσεις και να επηρεάζει τις διαθέσεις.

Μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, γρίφους, μουσικούς χάρτες, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από ένα διαφορετικό συνθέτη κάθε φορά ”ταξιδεύουμε” στη μουσική του με πυξίδα την αγάπη για τα παιδιά και προορισμό τη χαρά και τη ζεστασιά που μας χαρίζει.

Ποιά είναι λοιπόν ”Η μουσική της καρδιάς μας’‘;

Η μουσική που αγαπάμε, που τραγουδάμε, που χορεύουμε, που παίζουμε. Με τη μουσική που αγαπάμε προσπαθούμε να αμβλύνουμε την οξύτητα, το θυμό, την αδικία.. Να βγει στο φως το σμιλεμένο, το όμορφο, το υπέροχο!

Στις 14 Απριλίου 2018 στις 10:00 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ”Το πέταγμα της μέλισσας ”. Γνωρίζω τον Νikolai Rimsky-Korsakov.

«Το πέταγμα της μέλισσας» ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κόρσακοφ. Προέρχεται από την όπερα «Ιστορία του τσάρου Σαλτάν» ένα παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν που οι κακές αδελφές της γυναίκας του, κατάφεραν να τον χωρίσουν από το γιό του πρίγκιπα Γκβιντόν. Ο πρίγκιπας Γκβιντόν αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε μέλισσα για να συναντήσει τον πατέρα του!

Λίγα λόγια για την MusicArte

Ιδρύθηκε το 2010 από την Κατερίνα Παπαδάκου, Αλεξία Χατζηλυκούδη και Έφη Ρηγάτου. Η ομάδα musicArte, προσεγγίζει τη μουσική μέ δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, μουσικής εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμoύ. Μέσα από την συναναστροφή και την δημιουργική συνεργασία με τα παιδιά, έφτασε σήμερα να αποτελεί μια ομάδα που έχει ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ακολουθία ενεργειών και δράσεων που έχει σκοπό τη μουσική, πολιτιστική, συναισθηματική και κοινωνική καλλιέργεια και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Η musicArte σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Η διαδικασία που ακολουθείται δεν επισπεύδεται, ούτε επιβάλλεται…. είναι δυναμική. Χτίζεται και ολοκληρώνεται κάθε στιγμή.