Η Καλλιτεχνική Παρέα της Φλώρινας σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση με θεματική ΄΄Περί έρωτος Διασταυρώσεις΄΄ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη15 – 30 Οκτωβρίου 2015. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00.

23 Καλλιτέχνες, ενεργοποιούνται και αποτυπώνουν την δράση τους, με την διάθεση να ανιχνεύσουν τις ορατές και αόρατες μορφές των εσωτερικών ενεργοποιήσεων ενός φαινομένου, όπως είναι ο Έρωτας.

Οι προτεινόμενες εικαστικές και γλυπτικές προτάσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αρχή της ανάπτυξης ενός διαλόγου που αφορά και διαπραγματεύεται τις έννοιες του Έρωτα.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η αφύπνιση των αισθήσεων, όπως ο πόθος, η αγωνία, η προσμονή, ο πόνος, η πίστη, το πάθος, οι κρυμμένες εσωτερικές επιθυμίες του υποσυνείδητου, το ταξίδι του νου στο φανταστικό για την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η έλλειψη, ωθούν τους δημιουργούς να παρουσιάσουν εκείνα τα σημεία τα οποία τους παιδεύουν και τους ενεργοποιούν.

Μια δημιουργική διαδικασία, μια λυτρωτική ένωση, ίσως, ένας μικρός θάνατος, μια ακολουθία για την ανακάλυψη της πηγής στη ζωή, που στην ουσία μας κάνει ως θνητούς μικρούς και μεγάλους, αθάνατους στο πέρασμα του χρόνου.

Συμμετέχουν :

Ανδρουτσάκης Στάθης, Γκαρτσέα Έλενα, Δήμου Δημήτριος, Ζαμπούνη Έλενα, Καλαμάρας Φίλιππος, Καρβουνιάρη Γιώτα, Κόρας Γεώργιος, Λαϊνά Σύλβια, Μιντιούρη Μαρία, Μπέσσας Δημήτριος, Μπουρμά Βασιλική, Μυστίλογλου Βαρβάρα, Μώρου Ειρήνη, Νόση Ευγενία, Ξυνέλη Χρυσούλα, Παναγιωταράς Γιώργος, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Περδικάρη Γιώτα, Πολυχρονόπουλος Νίκος, Σαρλή Έλενα, Ταμουτσέλης Νικόλαος, Ταμουτσέλης Παντελής, Τσαμκόσογλου Άννα.

Συντονισμός – Οργάνωση : Καλλιτεχνική Παρέα της Φλώρινας

Επιμέλεια – Κείμενα: Ταμουτσέλης Νικόλαος