Το Μεταμορφωτικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη θεατρική παράσταση «Περί έρωτα» που απαντάει  στα θεμελιώδη ερωτήματα μέσω της εμπειρίας της ανθρωπότητας εδώ και 2000 χρόνια.

«Για ποιο λόγο τριγυρνούν στις φαντασιώσεις μας ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα; Τι γυρεύουν ο Τριστάνος και η Ιζόλδη καταμεσής του πελάγους και τι δουλειά έχει ο τροβαδούρος του Μεσαίωνα τα μεσάνυχτα κάτω από τη  γέφυρα των στεναγμών;  Πώς κατέκτησε ο Κορτέζ την αυτοκρατορία των Αζτέκων, ποιο είδος έκστασης είναι ανώτερο σύμφωνα με το Σωκράτη, πόσες και ποιες εφαρμογές μπορεί να έχει ένα ξυραφάκι,  και επιτέλους μπορεί να είναι μια ζωή γεμάτη πάθος;”

Σκηνοθεσία: Φάνης Καφούσιας, Μαίρη Παππά.
Μουσική live performance: Χρήστος Οικονομίδης
Παίζουν: Φαίη Βάκρινου, Κατερίνα Γκέτη, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Νίκος Κανάς, Κώστας Κλίτσας, Χριστίνα Κοττώρη, Αλίσα Μπουζάνη, Νίκος Σαρόγλου,  Έφη Χαντζούλη.
Κείμενο: Συγγραφική ομάδα Μεταμόρφωσις
Παραγωγή: ΑΜΚΕ Μεταμόρφωσις

Σεξ, γάμος, έρωτας, αγάπη, 4 διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις από το Μεταμορφωτικό Θέατρο. Μεταμορφωτικές θεατρικές εμπειρίες που πραγματεύονται θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. Ποιον δεν απασχολούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτοί οι τομείς; Ποιος μένει ανεπηρέαστος αν κάτι από τα παραπάνω δεν λειτουργεί; Πρόκειται για έναν κεντρικό τομέα της ζωής των ανθρώπων. Τον τομέα των σχέσεων. Και οι σχέσεις συχνά υποφέρουν γιατί διέπονται από διάφορους φόβους. Εμφανίζεται ο φόβος, απομακρύνεται η ελευθερία. Τις περισσότερες φορές η απώλεια της ελευθερίας εξισώνεται με ταλαιπωρία. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο κλειδί στο οποίο ακουμπούν οι πρώτες παραστάσεις του Μεταμορφωτικού Θεάτρου.

Στόχος τους είναι να απελευθερώσουν το θεατή και να ανοίξουν νέες οπτικές όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς. Πως γίνεται αυτό; Μπροστά στα μάτια του θεατή δραματοποιείται μέσα σε κάποια λεπτά η ιστορία του εκάστοτε θέματος (σεξ, γάμος, έρωτας, αγάπη) των τελευταίων δύο χιλιετιών στον δυτικό πολιτισμό κι έτσι ο θεατής κατανοεί γιατί φτάσαμε στο παρόν να σχετιζόμαστε όπως σχετιζόμαστε με αυτά τα θέματα. Η εικόνα ανοίγει αυτόματα, και με τον τρόπο αυτό μεταμορφώνεται η διάσταση του «Θέματος» που παρουσιάζεται, Το θεατρικό έργο λειτουργεί σαν ένα εργαλείο με το οποίο ο θεατής απομακρύνει από τα μάτια του το μικροσκόπιο μέσα από το οποίο εστίαζε σε ό,τι τον προβλημάτιζε. Πρόθεση του Μεταμορφωτικού Θεάτρου είναι να αφήσει το θεατή με μια αίσθηση ελευθερίας σε αυτούς τους τομείς.

Θα ακολουθήσει πάρτυ για τη γιορτή του Αγ.Βαλεντίνου.