Η «Περίεργο Σαλάχι Α.Ε.» του Χρήστου Πολυμενάκου θα παρουσιάσει από τις 18 έως τις 25 Οκτωβρίου στο Κινητήρας Studio – Artistic

Residency Centre τα έργα  «Αυτό δεν είναι το Σώμα Μου» και «Magic Carpet Designing».

Επιπλέον χάρις στην ευγενική υποστήριξη του Κινητήρα και του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ.  Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου θα παραδώσει δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο για δέκα συμμετέχοντες.

Η επιλογή θα γίνει κατόπιν αποστολής βιογραφικού και επιστολής ενδιαφέροντος στο [email protected].

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, τέλος, θα γίνει μια ανοιχτή παρουσίαση-συζήτηση, καθώς, αν και παρουσιάζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι το performance writing το έχουμε συναντήσει πολύ συχνά στην τέχνη, ως αναζήτηση του άλλου φυσικού της καθημερινότητας. 

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

Παραστάσεις:

Αυτό δεν είναι το Σώμα Μου: Διαδραστική πολυμεσική εγκατάσταση – Περφόρμανς, 18, 19, 21-25/10, 21.15, Κινητήρας Studio, Ερεχθείου 12, Ακρόπολη, 210 92 48 328

Magic Carpet Designing: Ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση, 18,19,21 – 25/10, 20-21.15, Κινητήρας Studio, Ερεχθείου 12, Ακρόπολη, 210 92 48 328
 

Εισαγωγικό Σεμινάριο Performance Writing και παρουσίαση – συζήτηση
Σάββατο 16/10 14:00 – 19:00, Κινητήρας Studio, Κυριακή 17/10 12:00 – 17:00, Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ.  Ντάνκαν, Δικαιάρχου & Χρυσάφης, Βύρωνας, 210 7621234.

Η παρουσίαση-συζήτηση θα φιλοξενηθεί στο Κινητήρας Studio στις 16/10 στις 20:00

Αυτό δεν είναι το Σώμα Μου (This is not My Body),

Μια εγκατάσταση με ένα ζωντανό σώμα. Ένα σώμα που σας προσκαλεί σε έναν ομαδικό αυτοσχεδιασμό εξ επαφής (contact improvisation jam). Λέξεις, συναισθήματα, σκέψεις, ο χώρος και τα αντικείμενα, «ζωντανή γραφή» στους διαθέσιμους υπολογιστές, σώματα όλα που συνθέτουν την υποκειμενική μας πραγματικότητα.

Ερωτήσεις και προτάσεις για τη σχέση μας με τις λέξεις και τις πράξεις, τις ενέργειες και τα γεγονότα,  συνδιαλέγονται με μια ψευδο-πολύ-αυτό-βιογραφία αποτελούμενη από Έντονες Σωματικές Εμπειρίες , συλλεγμένες από διάφορα μέρη και οντότητες του κόσμου.

Τελικά μπορεί κανείς να μιλήσει για κάτι, χωρίς αυτό να είναι ένα σωματικό γεγονός; Το γυμνό και η άσεμνη γλώσσα είναι ενδεχόμενα. Ίσως πάλι να είναι θέμα γωνίας παρατήρησης.

Οι παραστάσεις στις 19 και 21 Οκτωβρίου θα δοθούν στα αγγλικά. Επίσης, η εγκατάσταση Magic Carpet Designing είναι στην αγγλική γλώσσα.

Magic Carpet Designing

Yποβρύχια ηχογράφηση, ειδική επεξεργασία ήχου (binaural processing): Joe Scarffe
Ξαπλωμένοι σε ένα κοινό (;) υπνοδωμάτιο με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, αφεθείτε για όση ώρα χρειάζεστε στον ήχο του πάγου που λιώνει για να ακολουθήσετε τις λέξεις στην επιφάνεια, στο οξυγόνο.

Η καταπληκτική ηχογράφηση του Joe Scarffe, Khione,  συνδιαλέγεται με το Lonesome Country Boy  του Χρήστου Πολυμενάκου, στο πλαίσιο του πειραματισμού με θέμα την χωρικότητα των λέξεων. Από πού έρχονται και τι σημαίνει αυτό κάθε φορά για εμάς; Πιο μέλος του σώματος μας μιλά, τι λέει και που πάνε οι λέξεις του;

Από πού έρχονται οι προσδοκίες και τα όνειρά μας; Λίγο πριν την παρουσίαση της στο The Basement (Brighton, UK), η εγκατάσταση Magic Carpet Designing ανοίγει τις πόρτες τις στον χώρο φιλοξενίας των resident artists του Κινητήρα.

Εισαγωγικό Σεμινάριο Performance Writing και παρουσίαση – συζήτηση

Θέλετε να γνωρίσετε το Performance Writing από την πλευρά του δημιουργού; Η σχέση που το σώμα σας έχει με τις λέξεις και τον κόσμο σας πιέζει προς μια έντονα διαφοροποιημένη, διακριτά προσωπική γραφή κάθε είδους;

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην παρουσίαση-ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 16/10 στις 20:00. Δύο λόγια για το  Performance Writing, τις πιθανές εκδοχές του, τις ελευθερίες και τις ανάγκες που μπορεί να εκφράσει.

Για εκείνους που θέλουν πιο ενεργή συνδιαλλαγή με το Performance Writing, ο Χρήστος Πολυμενάκος θα δώσει σεμινάριο το Σαββατοκύριακο 16 &17 /10. Οι προτάσεις/ασκήσεις έχουν ως βασικό άξονα την ευρύτερη σχέση του σώματος και της λέξης και σκοπό την ενθάρρυνση της συνειδητά προσωπικής γραφής Θα γίνει αναφορά σε έργα και καλλιτέχνες από το ευρύτερο πεδίο του Performance Writing..

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν από την Περίεργο Σαλάχι Α.Ε. χάρις στην αφιλοκερδή συνεργασία του ΚΙΝΗΤΗΡΑ και του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι.& Ρ. Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα.