Το Terra Nueva Project στην Πετρούπολη παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Πένυς Γιαννάκου. Τα εγκαίνια της έκθεσης

θα πραγματοποιηθούν στο εορταστικό opening night ολόκληρου του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], στις 11 Μαρτίου στις 20:30. Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 22:00, εμφανίζονται live οι Swing Shoes feat Ειρήνη Δημοπούλου.

Level 1 | Μυρσίνη Παπαγιαννάκη
Level 2 | Sereal Designers
Level 3 – Dell\’Arte, Δημήτρης Σταμούλης, Στράτος Κιλισμανής, Πένυ Γιαννάκου, Πάνος Ασημακόπουλος, Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου

Στο Level 1 του πολυχώρου Terra Petra, όπου βρίσκεται το ανακαινισμένο Food Bar, Συμμετέχει: η Μυρσίνη Παπαγιαννάκη με τη δουλειά της “Στο δάσος” όπου εξερευνά το αίσθημα του φόβου και της λανθάνουσας απειλής, μέσα από τoν κόσμο του παραμυθιού. Χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο, ένα ευτελές οικιακό υλικό, δημιουργεί την ψευδαίσθηση του πολύτιμου και προτείνει μια νέα αφήγηση μιας στρεβλωμένης πραγματικότητας.

Στο Level 2, στο χώρο του Deseo Project space, η έκθεση των Sereal Designers “Carton Thoughts” συνεχίζεται για δεύτερο μήνα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο installation, στο οποίο η σχεδιαστική ομάδα δημιουργεί τρισδιάστατους χαρακτήρες από χαρτόνι βγαλμένους από παλιές και νέες ιστορίες ανατρέποντας τη σχέση αθώου-σκοτεινού.

Στο Level 3, στο χώρο του Dell’ arte, τον πιο πολυεπίπεδο και λαβυρινθώδη χώρο του Terra Petra, φιλοξενούνται οι εξής συμμετοχές:

Στον χώρο του Μαροκινού φιλοξενείται η Πένυ Γιαννάκου και παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική φωτογραφική έκθεση υπό τον τίτλο “Windows Project”.

Στον εκθεσιακό χώρο “Πατάρι” ο Δημήτρης Σταμούλης, ηθοποιός και εικαστικός, παρουσιάζει την έκθεση “10 νύχτες”, έναν κόσμο νυχτερινό. Ένα κόσμο από ακουαρέλλες, κολάζ, παστέλ, μολύβια και ακρυλικά γεμάτο χιούμορ, άλλοτε σαρκαστικό, άλλοτε ποιητικό.

Στον χώρο της σάλας, o Στράτος Κιλισμανής με 15 χρόνια δράσης στο χώρο, γνωστός για τις ανήσυχες διαδρομές του μεταξύ interior και industrial design, δημιουργεί ένα light installation ειδικά για τον χώρο της Σάλας, ορμώμενος από την ανάγκη της αναζήτησης μια νέας γης.

Στον χώρο του μπαρ, Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, η οποία συνεχίζεται με τις δουλειές 10 ακόμα video artists από όλο το κόσμο. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Video Art Festival (A.V.A.F), φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες και τα νέα μέσα στην Ελλάδα. Τα video αντλούνται από το προσωπικό του αρχείο, αλλά και από το αρχείο του A.V.A.F.

Επίσης, o Πάνος Ασημακόπουλος, collage artist, παρεμβαίνει στον τοίχο του ΤΡΑΙΝΟΥ με μια ιδιαίτερη κατασκευή μικτής τεχνικής, με έντονες αναφορές στο κολάζ.