Το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού και η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη συμμετέχει στο Athens Fringe Festival και παρουσιάζει την ιστορία, τη φύση, τους καλλιτέχνες, τα μουσικά όργανα και τς μαντινάδες, μέσα από ένα κρητικό πολυθέαμα!

Στο Φεστιβάλ οι αδελφοί Μεγαλακάκη θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ελληνικού χορού πολυθέαμα το οποίο παρουσιάζει τις πέντε θεμελιώδεις βάσεις, οι οποίες συγκροτούν τον κρητικό χορό.

Ο επισκέπτης μέσα απο ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό πρόκειται να διανύσει μια πολιτιστική διαδρομή μέσα απο παρουσιάσεις φωτογραφιών και video με θέματα όπως:αναπαραστάσεις αγγείων,τοπία Κρήτης,καλλιτέχνες,μουσικά όργανα,χορευτές και ανάγνωση μαντιναδών.

Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και μοναδικές στιγμές κρητικού χορού απο επίλεκτους χορευτές της ομάδας έκφρασης κρητικών χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.

Πέρα απ’ τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στους επίσημους χώρους του Φεστιβάλ, το Athens Fringe Festival 2009 θα δώσει ραντεβού με το κοινό του στους δρόμους, τις πλατείες και τους σταθμούς της Αθήνας. Με happenings που θα πιάνουν εξ απήνης τους περαστικούς, οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ, θα εξαπολύσουν ένα πολύχρωμο, καλλιτεχνικό αντάρτικο στις πιο απίθανες γωνιές της πόλης.

Με σεμινάρια, δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για νέους και παιδιά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα και μια μοναδική έκθεση όπου η Ελληνική Λαϊκή Τέχνη συναντά τη Νέα Τεχνολογία, το Athens Fringe Festival 2009 έχει κάτι για όλους.