Οι Penny Dreadful, οι Minor Mine από τη Θεσσαλονίκη και οι Bog art συναντιούνται στη θρυλική σκηνή του ΑΝ για μια δυνατή συναυλία, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

PENNY DREADFUL

Ποτισμένοι με τη μελαγχολία του αμερικανικού Νότου και τον βρόμικο ήχο της αυστραλέζικης σκηνής, οι Penny Dreadful βάζουν τέρμα τα overdrives και επιστρέφουν στη σκηνή του Αν Club για άλλη μία συναυλία γεμάτη φρενήρεις ρυθμούς και σκοτεινές μελωδίες. Δυνατές κιθάρες, στιβαρές μπασογραμμές και εκρηκτικά τύμπανα ντύνουν με τον καλύτερο τρόπο τους κουρελιασμένους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στους στίχους των Penny Dreadful. Η μπάντα θα παρουσιάσει τραγούδια από το ντεμπούτο της Deadwood, το οποίο κατατάσσεται ήδη από πολλούς ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2013, αλλά και νέο υλικό.

MINOR MINE

Οι Minor Mine έρχονται από τη Θεσσαλονίκη. Στα τραγούδια τους συνδυάζουν τη φολκ, τα μπλουζ, την ψυχεδέλεια και το πανκ, επιβεβαιώνοντας τις επιρροές τους. Από το 2007, που σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, συναντιούνται σε συναυλίες με διάφορες μπάντες της πόλης αλλά και με αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως Wovenhand, Band of Holy Joy, Murder by Death, Savage Republic, The Ex, Peter Murphy και Tuxedomoon. Τον Δεκέμβριο του 2011 συνεργάζονται με τους Radio Joy (με πυρήνα τον Johny Brown των Band of Holy Joy) για να παρουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη το Beuys will be Beuys, μια ζωντανή οπτικοακουστική παράσταση. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφορούν σε δική τους παραγωγή το ντεμπούτο τους Where They Go. Τον Νοέμβριο του 2012 επιστρέφουν στη δισκογραφία με το δεύτερο άλμπουμ τους Out of Ηeaven – και πάλι σε δική τους παραγωγή. Έξι μήνες αργότερα κυκλοφορεί και το πρώτο τους επίσημο βίντεο.

BOG ART

Οι Βοg art άρχισαν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια το 2008, συνδέοντας διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία και αξιοποιώντας επιρροές οι οποίες ξεκινούν από τα holler blues, καλύπτουν ένα μέρος από τo ευρύ φάσμα της κλασσικής και “εναλλακτικής” ροκ και φτάνουν στους πρόποδες των cabaret και των υπογείων όπου γεννήθηκε το punk. Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, κυρίως στην Αθήνα, παρουσιάζοντας πρωτότυπο υλικό, μοναδικότητα στον ήχο, έντονη θεατρικότητα και στίχους που θυμίζουν τόσο ποίηση, όσο και αυτά που συναντά κανείς γραμμένα στους τοίχους ενός βρόμικου κελιού φυλακής.