Ο χώρος τέχνης TAF (The Art Foundation) με χαρά παρουσιάζει την έκθεση «Pause/Play» στην οποία συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 στις 20.30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2011.

Η έκθεση Pause/Play διερευνά την έννοια του παιγνιώδους και την πρακτική του παιχνιδιού ως κριτική διαδικασία. Το παιχνίδι προσεγγίζεται ως τρόπος κατανόησης και διαχείρισης της πραγματικότητας, ως συμπεριφορά και στάση ζωής που βασίζεται στην επινόηση, την έκφραση, τη μεταμόρφωση, τη διερώτηση, τη φαντασία και τον αστεϊσμό, δίχως να ενέχει το διαχωρισμό μεταξύ νικητών και χαμένων.

 
Η τρέχουσα αναδιαμόρφωση των πεδίων της κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής ζωής εξωθεί στην ανάδειξη νέων μορφών διαχείρισης, επαναφέροντας το παιχνίδι ως πρακτική αντίστασης, υπονόμευσης των συμβάσεων και απελευθέρωσης. Η παιγνιώδης θεώρηση των πραγμάτων προτείνει τρόπους επιβίωσης, εμψύχωσης και δημιουργίας και ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μορφών αντίληψης και συνειδητότητας. Παράλληλα, διαμορφώνει συνθήκες ανακούφισης, μέθεξης, αυθόρμητης επικοινωνίας, ευθυμίας και ιλαρότητας. Μέσα από τα έργα της έκθεσης το παιχνίδι προβάλλεται ως κατάσταση απείθαρχης και αυτοσχεδιαστικής ανεμελιάς και η ανοησία ως κατάσταση γνώσης, ενώ ο αυθορμητισμός και η τυχαιότητα του παιγνιώδους αναδεικνύονται ως αντιπρόταση στους περιορισμούς του ορθολογισμού.

 
Η έκθεση εν τέλει αναφέρεται στη δυνατότητα της προσδοκίας και τη διαπραγμάτευση της επιθυμίας, και στο παιχνίδι ως μια σοβαρή πρακτική που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική διέξοδο και να προσφέρει πραγματικές λύσεις.

 
Συμμετέχοντες:

Barking Dogs United (Νίκος Αρβανίτης & Naomi Tereza Salmon), Μάρθα Δημητροπούλου, Όλγα Ευαγγελίδου, Λίνα Θεοδώρου, Άντζυ Καρατζά, Βένια Μπεχράκη, Ελπίδα Ορφανίδου, Poka-Yio, Τάσος Στάμου, Λάκης και Άρης Ιωνάς /The Callas, Θανάσης Τότσικας, Ηώ Μυρτώ Χαβιαρά, Σάββας Χριστοδουλίδης

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 20.30 η Όλγα Ευαγγελίδου και η Μαρία Θρασυβουλίδη θα παρουσιάσουν την performance alλα (διάρκεια 10 λεπτά περίπου).

 
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 20.00 η Ελπίδα Ορφανίδου θα παρουσιάσει την performance Of High Importance (διάρκεια 30 λεπτά περίπου).

 
Συλλογική επιμέλεια από τις Ευαγγελία Λεδάκη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Χριστίνα Δηλάρη