Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στις 8 μ.μ στο Booze :UPstairs ο Βασίλης Γεροντάκος θα παρουσιάσει υπό μορφή slide show το φωτογραφικό έργο του Χάρη Κακαρούχα.

Μετά το πέρας της προβολής των φωτογραφιών, θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του φωτογράφου. Η συζήτηση θα έχει ως αντικείμενο την ανάλυση του έργου του Χάρη Κακαρούχα  και την καλύτερη κατανόησή του.

                                     

Haris Kakarouhas’s square icons

Το square icon δηλώνει έναν “πνευματικό” χαρακτήρα διότι αυτές τις εικόνες δεν τις “κάνω” εγώ. Ουσιαστικά συμβαίνουν διαμέσου του εαυτού μου όταν αφήνομαι στην αθωότητα της ματιάς μου (χωρίς να παρεμβαίνουν οι γνώσεις μου για το μέσο και την ιστορία του, η εμπειρία μου, οι πεποιθήσεις μου, η ψυχολογία μου), όταν είμαι απόλυτα παρόν σε αυτό που συμβαίνει και ταυτόχρονα αφημένος στη ροή της ζωής, όταν δηλαδή είμαι αδιαχώριστο μέρος της.

Δεν είναι λοιπόν τίποτε άλλο πάρα ένας καθρέφτης των χαρακτηριστικών του εσωτερικού Είναι μου.

Το “Είναι” που εν τέλει υπάρχει σε όλους μας είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι. Πρόθεση μου μοιραζόμενος αυτές τις εικόνες μαζί σας είναι να σας προσκαλέσω σε μια σιωπηλή εσωτερική βύθιση στην αλήθεια μας, σε έναν αγαπητικό εναγκαλισμό. Μπορεί να συμβεί –αν συν-κινηθούμε μαζί τους– αλλά μπορεί και όχι.