Ο θεσμός της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης, στη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη»… 

… με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη»  συνεχίζεται και φέτος, με συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων και ελεύθερη είσοδο. Η επόμενη συναυλία, που είναι συναυλία μουσικής δωματίου, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η νέα αυτή πρωτότυπη δράση της Βιβλιοθήκης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παροχών προς τα Ωδεία με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων αλλά και την καλλιέργεια κινήτρων σε σπουδαστές που βρίσκονται στο τέλος των σπουδών τους. Αποτελεί επίσης μία από τις πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

Οι συναυλίες διοργανώνονται Παρασκευή απόγευμα 15.00-16.00 (εντός του ωραρίου της Βιβλιοθήκης) χωρίς διάλειμμα. H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη

Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Στέλιος Μαστρογιάννης, Ελίνα Μπουτιέρη, Πέτρος Μαυρομμάτης, Πάνος Λουμάκης Χριστίνα Αλεξίου, Μιχάλης Παπαπέτρου, Αλέξανδρος Λουζιώτης,
Ωδείο Φίλιππος Νάκας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

H. Millies: Concertino in D for violin & piano (Allegro)
Στέλιος Μαστρογιάννης, βιολί – Ελίνα Μπουτιέρη, πιάνο

A. Ponchielli: Capriccio
Πέτρος Μαυρομμάτης, όμποε – Πάνος Λουμάκης, πιάνο

F. Durante  – Vergin Tutt’ Amor
C. Gounod– “FAUST” – Air Des Bijoux
G. Puccini – “TURANDOT” – Tu Che Di Gel Sei Cinta
Χριστίνα Αλεξίου, σοπράνο – Μιχάλης Παπαπέτρου, πιάνο
A. Scarlatti – Gia Il Sole Dal Gange
F. Schubert – “Die schöne Müllerin” – Halt!
Σ. Σαμάρας – Εξομολόγησις
Αλέξανδρος Λουζιώτης, τενόρος – Μιχάλης Παπαπέτρου, πιάνο

Βιογραφικά σημειώματα
Στέλιος Μαστρογιάννης

Ο οκτάχρονος Στέλιος Μαστρογιάννης είναι μαθητής της τάξης βιολιού της Ναντέζντας Σαραντίδου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του σε ηλικία πέντε ετών, στο τμήμα μουσικής προπαιδείας «Junior Strings». Το Σεπτέμβριο του 2012 κέρδισε το Α’ Βραβείο και  Χρυσό Μετάλλιο στη μικρή κατηγορία του Διεθνούς Διαγωνισμού «The Muse Junior»  στη Σαντορίνη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές μαθητικές συναυλίες στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Πέτρος Μαυρομμάτης
Ο Πέτρος Μαυρομμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με την Μαρία Καρυτινού και σε ηλικία 12 ετών μεταπήδησε στο όμποε με καθηγητή τον Κώστα Τηλιακό. Από το 2006 φοιτά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην τάξη του Γιάννη Παπαγιάννη. Παρακολούθησε επί τρία συναπτά έτη το σεμινάριo international course for oboe με τους Thomas Intermuhle και Σπύρο Κοντό. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τους Δημήτρη Καλπαξίδη και Ηansjorg Shcellenberger. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) και του συνόλου ξύλινων πνευστών Ludus Tonalis. Σπουδάζει παράλληλα στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χρίστινα Αλεξίου
Η Χρίστινα Αλεξίου πήρε το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και A΄ βραβείο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγητή τον Σταμάτη Μπερή τον Ιούνιο του 2012. Ερμήνευσε το ρόλο της Βιβίκας στην οπερέτα του Θ. Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός», στην παράσταση της μελοδραματικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (τάξη Λυδίας Αγγελοπούλου 2010-2011) και το ρόλο του Αγγέλου στο ιστορικό μελόδραμα του Ε. Κοκκόρη «Giordano Bruno». Συνεργάστηκε  με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις δράσεις «Λυρικό λεωφορείο» και «Όπερα της βαλίτσας» και στην παράσταση La Τraviata του G. Verdi. Υπήρξε μέλος πολλών διακεκριμένων χορωδιών.

Αλέξανδρος Λουζιώτης
Ο Αλέξανδρος Λουζιώτης σπούδασε μονωδία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγητή τον Σταμάτη Μπερή. Αποφοίτησε παίρνοντας το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και β’ βραβείο τον Ιούνιο του 2012. Έχει συνεργαστεί  με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις δράσεις «Λυρικό λεωφορείο» και «Όπερα της βαλίτσας» και στην όπερα La Τraviata του G. Verdi. Στις παραστάσεις του Ωδείου Φίλιππος Νάκας συμμετείχε μεταξύ άλλων στο Βαφτιστικό του Θ. Σακελλαρίδη και στη μονόπρακτη όπερα του Ευάγγελου Κοκκόρη Giordano Bruno. Ως χορωδός έχει διατελέσει μέλος πολλών διακεκριμένων ελληνικών χορωδιών και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες ερμηνεύοντας έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου
23/11  Αθηναϊκό Ωδείο
30/11  Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης
14/12  Κλασικό Ωδείο Χολαργού
21/12  Ωδείο Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής

Πληροφορίες για τα Ωδεία:
Τα Ωδεία που ενδιαφέρονται μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με την Βιβλιοθήκη ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το πρόγραμμα και τα έργα των συναυλιών, τα οποία θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά των προγραμμάτων σπουδών του Ωδείου, θα προτείνεται από τα Ωδεία που συνδιοργανώνουν τη συναυλία μαζί με τη Βιβλιοθήκη, ενώ το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί επικουρικά. Επειδή η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και σε πρώτη φάση οι εμφανίσεις σπουδαστών από το ίδιο Ωδείο περιορίζονται σε δύο (2) ανά ακαδημαϊκό έτος. Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να πάρουν μέρος στις συναυλίες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Βιβλιοθήκη μέσω του Ωδείου τους και μόνο. Δεδομένου του στόχου της Βιβλιοθήκης που είναι να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι μουσικοί που παίρνουν μέρος στις συναυλίες αυτές θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον στο επίπεδο της 1ης Ανωτέρας Σχολής του οργάνου τους και να μην εμφανίζονται περισσότεροι από τρεις σολίστες ή περισσότερα από τρία μικρά σύνολα μουσικής δωματίου ανά συναυλία.