Εγκαινιάζεται ο νέος θεσμός της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» με

τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη». Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η νέα αυτή πρωτότυπη δράση της Βιβλιοθήκης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παροχών προς τα Ωδεία με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων αλλά και την καλλιέργεια κινήτρων σε σπουδαστές που βρίσκονται στο τέλος των σπουδών τους. Αποτελεί επίσης μία από τις πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες για τα Ωδεία: Τα Ωδεία που ενδιαφέρονται μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με την Βιβλιοθήκη (Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, τηλ. 210-7282133, [email protected]) ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το πρόγραμμα και τα έργα των συναυλιών, τα οποία θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά των προγραμμάτων σπουδών του Ωδείου, θα προτείνεται από τα Ωδεία που συνδιοργανώνουν τη συναυλία μαζί με τη Βιβλιοθήκη, ενώ το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί επικουρικά. Επειδή η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και σε πρώτη φάση οι εμφανίσεις σπουδαστών από το ίδιο Ωδείο περιορίζονται σε δύο (2) ανά ακαδημαϊκό έτος.

Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να πάρουν μέρος στις συναυλίες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Βιβλιοθήκη μέσω του Ωδείου τους και μόνο. Δεδομένου του στόχου της Βιβλιοθήκης που είναι να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι μουσικοί που παίρνουν μέρος στις συναυλίες αυτές θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον στο επίπεδο της 1ης Ανωτέρας Σχολής του οργάνου τους και να μην εμφανίζονται περισσότεροι από τρεις σολίστες ή περισσότερα από τρία μικρά σύνολα μουσικής δωματίου ανά συναυλία.

Οι συναυλίες διοργανώνονται Παρασκευή απόγευμα 15.00-16.00 (εντός του ωραρίου της Βιβλιοθήκης) χωρίς διάλειμμα. H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των προγραμματισμένων συναυλιών που θα φιλοξενήσει η Βιβλιοθήκη κατά το τρέχον σχολικό έτος:

17.2.2012 Συναυλία Παλαιάς Μουσικής, Στούντιο Ιστορικής Ερμηνείας Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος

2.3.2012 Αλέξανδρος Καρώκης (κιθάρα), Άννα-Μαρία Γαλάνη (κιθάρα) Ωδείο Σύγχρονη Ωδή

9.3.2012 Τάξη Μελοδραματικής Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος

16.3.2012 Τάξη Μελοδραματικής Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Χαλανδρίου

30.3.2012 Δημοτικό Ωδείο Βόλου

6.4.2012 Αθηνά Καστρινάκη (μέτζο σοπράνο), Χριστίνα Μπαλαμπάνοβα (πιάνο) Εράτειο Ωδείο

27.4.2012 Παυλίνα Χαμάντνε και Σοφία Χαμάντνε (πιάνο) Εράτειο Ωδείο

4.5.2012 Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Χαλανδρίου

11.5.2012 Ατενέουμ

18.5.2012 Ατενέουμ

25.5.2012 Μαριέτα Μαργαρίτη (πιάνο), Έλσα Ασπιώτη (όμποε) Ωδείο Σύγχρονη Ωδή