Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Παραμύθια από τη Ρωσία του Ποστ Γουίλερ σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου – Παγκουρέλη και σε εικονογράφηση Γιούντιν Γεώργι Νικολάγιεβιτς.

Η ρωσική αφηγηματική παράδοση είναι από τις παλαιότερες και πλουσιότερες στον κόσμο. Η εκπληκτική ποικιλία των λαών της Ρωσίας, που απλώνονται από τις ακτές της Βαλτικής ως τις εσχατιές της Σιβηρίας συνεισέφερε αμέτρητα παραμύθια
Τα παραμύθια αυτά, ή σκάζκι,πέρασαν προφορικά από γενιά σε γενιά ώσπου να καταγραφούν τελικά στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα. Προέρχονται από μύθους του απώτερου παγανιστικού παρελθόντος, ενός παρελθόντος που οι χειμώνες της αχανούς ανεμόδαρτης στέπας του ασκούν γοητεία όσο και τρόμο, όταν οι σκιές στα δάση που σκοτείνιαζαν ήταν μακρύτερες από όσο σήμερα.
Στη συλλογή αυτή έχουν συγκεντρωθεί δώδεκα από τα ομορφότερα παραμύθια—παραμύθια με γενναίους ήρωες, όμορφες και γνωστικές πριγκίπισσες, μάγισσες κακές και ζώα μαγικά, που όμοιά τους δεν υπάρχουν ούτε στα παραμύθια ούτε και πένα μπορεί να περιγράψει.