Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ παρουσιάζει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, την παράσταση «Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια»

στις 1, 2 και 3 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), στις 7.30μμ στο Θησείο και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Συγκεκριμένα:

Η παράσταση θα παιχτεί στο Θησείο, στο παρκάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από τον ηλεκτρικό σταθμό Θησείου (δεξιά, δίπλα στο πεζόδρομο).

Επίσης θα δοθεί μία ακόμη παράσταση στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Η παρακολούθηση των παραστάσεων είναι δωρεάν.

Η παράσταση «Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια» αποτελείται από τρία πρωτότυπα, αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά παραμύθια των Γκριμμ: \”Ο Λαγός και ο σκαντζόχοιρος\”, \”Η Κοκκινοσκουφίτσα\”, \”Ο έξυπνος Χανς\”.

Ο σκοπός μας ήταν απλός: να βρούμε μία δραματική φόρμα που να διατηρεί τη φυσικότητα, τη σοφία και την ομορφιά των πρωτότυπων παραμυθιών και να δώσουμε στο κάθε παραμύθι την ιδιαίτερη θεατρική του μορφή. Η ατμόσφαιρα του κάθε παραμυθιού και η φαντασία του θεατή δένουν μεταξύ τους τις ιστορίες.  Η χαρά του παιχνιδιού είναι η βάση της θεατρικής πράξης.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε όσους νιώθουν παιδιά, εφ’ όσον ο τρόπος ανεβάσματος, ο πλούτος αλλά και η πολυπλοκότητα που κρύβει το ίδιο το κείμενο των παραμυθιών καθιστά την παράσταση εξίσου ενδιαφέρουσα και για τους ενήλικες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Μαρία Σάββα
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντρέας Βούσουρας
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ Σόλης Μπαρκής

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρία Σάββα, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, Βαγγέλης Ντίνος, Χριστίνα Ραφούλη

Το θέατρο δρόμου και το θέατρο που απευθύνεται σε παιδιά είναι άμεση προτεραιότητα για την ομάδα ΠΑΙΚΤΕΣ, η οποία ενδιαφέρεται να αγκαλιάσει παιδιά που βρίσκονται σε χώρους που η πρόσβαση στο παιχνίδι και την τέχνη δεν είναι αυτονόητη.