Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας ο Πάνθηρας Μαυρόγατος, της Βάσιας Ακαρέπη, ο πιο ανατρεπτικός ήρωας που θα μας κάνει να δούμε τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από τα μάτια ενός γάτου σε εικονογράφηση του Λαυρέντη Χωραΐτη

Εδώ είμαι κι εγώ! Ποιος; Μα ο Πάνθηρας Μαυρόγατος, ένας μικρός μαύρος γάτος γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες! Παρά την ατυχία μου να χάσω τους δικούς μου, είχα την τύχη να βρεθώ σε αυτό το σπίτι, παρέα με τον Στέλιο και τη μαμά του, την Αλίκη.

Μη σας ξεγελάει το μέγεθός μου… Είμαι μικρός, αλλά θαυματουργός. Μπορώ να κάνω τα πάντα. Από το να σκαρφαλώνω στα πιο ψηλά μέρη του σπιτιού προκαλώντας καταστροφές στο πέρασμά μου, μέχρι να «χειρίζομαι» τον υπολογιστή. Από το να βοηθάω τους προληπτικούς να καταλάβουν επιτέλους ότι οι μαύρες γάτες ΔΕ φέρνουν γρουσουζιά, μέχρι να προσπαθώ να κερδίσω την αγάπη της «γιαγιάς» Εύας, της άλλης γάτας του σπιτιού, η οποία δε χάρηκε καθόλου που έγινα μέλος της οικογένειας! Όλα τα καταφέρνω εγώ…

Χμμ… Εντάξει… Όχι κι όλα! Κάποιες φορές οι γκάφες μου με φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά αυτό είναι μια πονεμένη, βρεγμένη και πεινασμένη ιστορία!

Η Βάσια Ακαρέπη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, όπου μένει σήμερα. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Νηπιαγωγών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή και την αρθρογραφία. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Μια νύχτα που κράτησε χρόνια κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις Μίνωας.

Αγαπάει το θέατρο, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον χορό και τη φωτογραφία. Τον ελεύθερό της χρόνο τον περνά με τον εντεκάχρονο γιο της ζωγραφίζοντας, διαβάζοντας και παίζοντας με τις δύο γάτες τους, την Εύα και τον Πάνθηρα, που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσής της γι’ αυτό το βιβλίο.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιό της: panthirasmavrogatos.blogspot.gr