Πάνε χρόνια που οι επισκέψεις των Ozric Tentacles ήταν ετήσια συνάντηση. Πάνε χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας όταν ο κόσμος

αρνούνταν να αποχωρήσει και μας εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους και το σεβασμό τους για αυτό το υπέροχο κοινό της Αθήνας όπως οι ίδιοι το χαρακτήρισαν. Πάνε 25 χρόνια από τότε που η μπάντα αποφάσισε να λάβει μορφή σε ένα δωρεάν φεστιβάλ στο Στόουνχεντζ.

Πλησιάζει ο καιρός όμως που θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ξανά ζωντανά στη σκηνή του Gagarin 205 την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη στο Club του Μύλου την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010.

Οι Ozric Tentacles έχουν φτάσει αισίως στον 28ο δίσκο τους, Yum Yum Tree εμπνευσμένο από το Jabberwocky ποίημα του Λούις Κάρολ, και οι πωλήσεις τους πλησιάζουν τα 1 εκατομμύριο αντίτυπα, πρωτόγνωρο για ένα συγκρότημα που δεν είχε ποτέ την υποστήριξη μιας μεγάλης δισκογραφικής.

Στην τελευταία τους κυκλοφορία κάνουν μια στροφή στις ρίζες τους με το καθαρό ορχηστρικό παραμυθένιο space ροκ που μας προσφέρουν.

Η μουσική των Ozric Tentacles είναι γνωστή. Θες να την χαρακτηρίσεις ψυχεδελικό ροκ, προοδευτικό ροκ, jazz fusion; Δεν κάνεις λάθος. Μία ψυχεδελική μίξη μπασογραμμών, ηχητικών εφέ, πλήκτρων και κιθάρας που οδηγούν σε ανατολικές κλίμακες.

Φυσικά οι funk ρυθμοί και οι επιρροές από την jazz fusion δεν λείπουν ποτέ. Όπως δε θα λείπουν επί σκηνής οι ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, τα φλάουτα, τα ξυλόφωνα.

Την βραδιά θα ανοίξουν οι δικοί μας Nechayevschina. Οι Nechayevschina ξεκίνησαν ως κολλάζ εφηβικών απωθημένων για μία αυτιστική πλην ξεχωριστή μουσική. Η ενηλικίωση δεν άργησε να έρθει παρ’ όλα αυτά και η μπάντα κάνει σταθερά βήματα προόδου και εξερεύνησης ηχητικών τοπίων από το 2008, με το φάντασμα του kraut rock να συνεχίζει να πλανάται επίμονα.