Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Κυριαζοπούλου που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Μαρτίου, στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA στην Βαρβάκειο Πλατεία στην Αθήνα, καταρρίπτει το καθιερωμένο πρότυπο της γυναικεία ομορφιάς που αγγίζει τα όρια τη ανορεξίας.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Κυριαζοπούλου εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Μαρτίου, στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA στην Βαρβάκειο Πλατεία στην Αθήνα,η οποία καταρρίπτει το καθιερωμένο πρότυπο της γυναικεία ομορφιάς που αγγίζει τα όρια τη ανορεξίας και εστιάζει σε ένα πιο ρεαλιστικό και πιο ερωτικό γυναικείο σώμα.

\”Σε μια εποχή που η ομορφιά και η νεότητα προβάλλονται ως υπέρτατες αξίες η Μαίρη Κυριαζοπούλου διαλέγει να αποτυπώσει μια άλλη όψη τους\”, σημειώνει η κ. Aννα Μυκονιάτη επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Βορείου Ελλάδος, αναφορικά με το έργο της Μαίρης Κυριαζοπούλου.

Σημειώνει επίσης ότι η ζωγράφος: «ξεπερνά τα καθιερωμένα πρότυπα του αναιμικού κάλλους και, ως γνήσια καλλιτέχνης απελευθερωμένη από τα σύμβολα της εποχής της επιλέγει ως θέμα της το γυναικείο κορμί πλούσιο σε σάρκα και χυμούς. Οι πρωταγωνίστριές της είναι γυναίκες με ώριμη σάρκα, πλούσια στήθη που ξεχειλίζουν μέσα από χαμηλά ντεκολτέ. Τα πρόσωπά τους δεν κοιτούν τον θεατή αλλά κρύβονται κάτω από μεγάλα καπέλα, μας γυρνούν την πλάτη ή κοιτούν η μία την άλλη\”.

Η Μαίρη Κυριαζοπούλου γεννήθηκε το 1950 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Από το 1986 είναι ενεργή στο εικαστικό γίγνεσθαι με 14 ατομικές εκθέσεις και με συμμετοχή σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς επίσης και στην Biennale της Θεσσαλονίκης το 2007 . Έργα της βρίσκονται σε σημαντικά μουσεία και συλλογές ανά τον κόσμο.

Info

Διάρκεια Έκθεσης : 3-29 Μαρτίου 2008
Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Τετάρτη έως Παρασκευή 15.00-20.00 , Σάββατο 12.00-16.00
Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία, , αίθουσα ERATO (5oς όροφος),
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 32 46 100 και 6937 425702