Over the Under the Over

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Helmut Middendorf με τίτλο Over the Under the Over, που περιλαμβάνει ένα μέρος της δουλειάς του από την…

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Helmut Middendorf με τίτλο Over the Under the Over, που περιλαμβάνει ένα μέρος της δουλειάς του από την τελευταία δεκαετία.

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους επονομαζόμενους ΡΜ πινάκες (από τις λέξεις printed matter και pentimenti) πρόκειται για έργα της διετίας 2007-8 με χρήση της τεχνικής του κολλάζ και με κυριαρχία των μοτίβων αφηρημένης ζωγραφικής Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο Ημερήσιος κίτρινος τύπος, αποτελείται από 16 νέους μικρούς πίνακες με κολλάζ πάνω σε καμβά, όπου το μαύρο πλαίσιο αποτελεί κομμάτι της σύνθεσης.

Η τρίτη ομάδα  περιλαμβάνει εικόνες από την ιστορία της  τέχνης, εικονογραφήσεις και κόμικς, έργα που τα συνδέει ο πολυεπίπεδος τρόπος σύνθεσής τους και η χρήση του μοντάζ. Τέλος, το τέταρτο μέρος είναι μια επιλογή έργων  των τελευταίων δέκα ετών, που συνδυάζουν αφηρημένα πεδία, μοτίβα, κολλάζ, ζωγραφική, λογότυπους κ.λπ.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ