Ό,τι δεν μπορώ να αλλάξω, το ζωγραφίζω! Αυτό υποστηρίζει στην ομώνυμη 27η ατομική έκθεση του ο ζωγράφος Στέφανος Κωνσταντινίδης, που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 18:00, και κατά την διάρκεια θα γίνει  αναπαράσταση του έργου Σολωμός Σολωμού: Εκεί ψηλά στον Ιστό από θεατρική ομάδα.

Τα θέματα των έργων είναι αντιπροσωπευτικά και εμπνευσμένα από γεγονότα και καταστάσεις που έχουν σημαδέψει την εποχή μας, όπως αδικίες και βαρβαρότητες εις βάρος των συνανθρώπων μας, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων.

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης έχει σπουδάσει ζωγραφική, καθώς  και  αρχιτεκτονικό και ελεύθερο σχέδιο, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ιαπωνική και την κορεάτικη τέχνη.

Έχει συμμετάσχει σε 55 ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιά, Αμοργό, Ρόδο, κά), όσο και στο εξωτερικό (Ιταλία και Μόσχα) και σε αρκετές δημοπρασίες έργων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων κι έχει διατελέσει υπεύθυνος σκηνογραφίας σε θεατρικές παραστάσεις.