Η New Star παρουσιάζει την ταινία-ντοκουμέντο των Φάνη Λογοθέτη και Σπύρου Ανδρεάδη, OST – Original Sountrack, μια ταινία για την μουσική στον κινηματογράφο!

Η ταινία αποτυπώνει τη διαδρομή που ακολουθούν πρωτοπόροι δημιουργοί στο μαγικό κόσμο της μουσικής για τον κινηματογράφο. Συνιστά αναμφίβολα ένα ταξίδι με ανθρώπους οι όποιοι με πολύ αγάπη μάς μετέφεραν στον κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής με τρόπο συναρπαστικά μοναδικό και ιδιαίτερο.

Το OST – original soundtrack είναι μια ταινία για την μουσική στον κινηματογράφο, χωρίς όμως να απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό. Μια ταινία που έχει ως σκοπό να μας εισαγάγει στον κόσμο των συνθετών, σκηνοθετών και των soundtrack, ένα ταξίδι στην μαγεία της μουσικής για το σινεμά.

Σύνοψη

To OST- Original SoundTrack είναι μια ταινία τεκμηρίωσης, ένα ταξίδι που ως σκοπό έχει να μας γνωρίσει και να μας παρουσιάσει τον κόσμο της μουσικής για τον κινηματόγραφο.

Χωρίς να είναι ένα ντοκιμαντέρ για εξειδικευμένο κοινό,  μοιάζει περισσότερο με περιπέτεια σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχουν προβολείς, αλλά είναι γεμάτος δημιουργία και έμπνευση. Μια συλλογική προσπάθεια που παρουσιάζει συνεντεύξεις από επαγγελματίες του σινεμά, της μουσικής και των τεχνών, δίνοντάς μας μια αίσθηση μαγείας.

Η Ταινία

Το OST – original soundtrack είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την μουσική στον κινηματογράφο, η μοναδική ελληνική ταινία τεκμηρίωσης που ασχολείται με τη μουσική και το σινεμά. Μια ανεξάρτητη παραγωγή και μια συλλογική προσπάθεια που εμπιστεύτηκαν από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους (ξένου και εγχώριου) και επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Η σκηνοθεσία είναι του Φάνη Λογοθέτη και βασίζεται σε ιδέα και έρευνα του Σπύρου Ανδρεάδη. Από τους ανθρώπους που τους έκαναν την τιμή να μιλήσουν στην ταινία ξεχωρίζουν: ο βραβευμένος με Όσκαρ Νικόλα Πιοβάννι, ο Τρέβορ Τζόουνς με τεράστια καριέρα στο Χόλυγουντ, ο Παντελής Βούλγαρης ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Κυπουργός και ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος. Επίσης συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πλατύραχος, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Περικλής Χούρσογλου, Συμεών Νικολαΐδης, Θάνος Φουργιώτης, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Βαρσαμάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Γκροσδάνης.

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο 15ο διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όπου και είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό και ακολούθησαν προβολές σε πάνω από δέκα πόλεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και συμμετοχή στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Σάμου. Τον Οκτώβρη του 2013 συμμετέχει στο 6o ετήσιο London Greek Film Festival.

Βιογραφίες

Ο Φάνης Λογοθέτης είναι φωτογράφος και εικαστικός με συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε φεστιβάλ με βίντεο άρτ. Έχει δουλέψει σε παραγωγές ντοκιμαντέρ Ελλήνων αλλά και ξένων σκηνοθετών. Το «ost-original soundtrack» είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα.

Ο Σπύρος Ανδρεάδης είναι σινεφίλ, μουσικόφιλος και συλλέκτης σάουντρακ. Έχει κάνει μουσική επιμέλεια για εικαστικά πρότζεκτ και ραδιοφωνικές εκπομπές. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες διαλέγοντας μουσικές με σκοπό την παρουσίαση ολοκληρωμένων εικαστικών δρώμενων. Έκανε την έρευνα για το ντοκιμαντερ “ost-original soundtrack” που βασίζεται σε μια δικιά του ιδέα, με σκοπό να παρουσιάσει τον κόσμο της μουσικής του σινεμά!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Φάνης Λογοθέτης
Έρευνα/σενάριο: Σπύρος Ανδρεάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κορμαρής
Μοντάζ: Aλίκη Παναγή
Μιξάζ: Βάλια Τσέρου
Make up artist: Άννα Δημαρά
Artworks: Δήμητρα Τσιλιγκίρη
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης
Post production: 235
Στούντιο μιξάζ: Κ. Βαριπομπιώτη
Υποτιτλισμοί  Videopress

Μπάντα Γ. Βαρσαμάκη
Τσέλλο: Δημήτρης Κοτταρίδης
Βιολί: Βασίλης Δήμος
Μπάσο: Λάκης Χαλκιόπουλος
Σολίστ κιθάρας: Γίωργος Τοσσικιάν
Μίξη ήχου: studio new location

Μιλούν οι: Νicola Piovanni, Trevor Jones, Παντελής Βούλγαρης, Νίκος Κηπουργός, Νίκος Πλατύραχος, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Περικλής Χούρσογλου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Νίκος Γκροσδάνης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θάνος Φουριώτης, Simon Bloom (Νικολαίδης), Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Βαρσαμάκης.