Η Fidelite Productions παρουσιάζει την κωμωδία του Αμερικανού John Ford Noonan, «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ», στο

Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, «Αίθουσα Κάρολος Κουν» από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Η μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου, με πρωταγωνίστριες την Άννα Αδριανού και τη Μαρία Γεωργιάδου.

Πρόκειται για ένα έργο – ύμνο στη γυναικεία φιλία. Οι δύο ηρωίδες της παράστασης υποδύονται δυο γυναίκες ταλαιπωρημένες απ’ τους κατ’ εξακολούθηση άπιστους συζύγους τους.

Ακόμα κι αν τα γεγονότα στρέφονται εναντίον τους, εκείνες με τη στάση τους ανατρέπουν τα πάντα και αντί να γίνουν άσπονδοι εχθροί αυτές κατορθώνουν να γίνουν οι καλύτερες φίλες.

Με ρυθμούς γρήγορους, καταιγιστικούς και κινηματογραφική ροή, το έργο  «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ» κατορθώνει το ακατόρθωτο, γεφυρώνοντας τη διαφορετική γλώσσα που μιλούν μερικές φορές οι γυναίκες με τους άντρες.

Σημαντικός παράγων σ’ αυτό είναι η καταλυτική παρουσία του Γιάννη Ζουγανέλη, σ’ ένα κινηματογραφικό ρόλο έκπληξη. Το έργο «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ» του John Ford Noonan  πρωτοανέβηκε στo Astor Place Theatre της Νέας Υόρκης το 1979, με τίτλο «A coupla white chicks sitting around talking», με πρωταγωνίστριες τη Σούζαν Σαράντον και την Εϊλήν Μπρέναν. Στο θεατρικό αυτό έργο βασίστηκε και το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Θέλμα και Λουίζ» το 1991.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία- Διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου
Σκηνικά- Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Video art: Πιέρρος Ανδρακάκος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου
Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Βελούζος, Εμμανουέλα Αλεξίου
Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέφανος Μαρκάκης

Πρωταγωνιστούν: Άννα Αδριανού, Μαρία Γεωργιάδου
Κινηματογραφική παρουσία: Γιάννης Ζουγανέλης