Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πασίγνωστη μεγάλη πόλη, κατέφτασε έναν φοβερός και τρομερός δράκος. Τα βαριά του βήματα ταρακούνησαν τους κατοίκους. Ο δράκος ήρθε πεινασμένος και απειλητικός. Και ήρθε τραγουδώντας!

Δράκος είμαι που πεινάει,
τρώει και δε σταματάει,
Μόνο τ’ όνομά μου αν βρείτε,
θα με ξεφορτωθείτε.

Άρχισαν λοιπόν οι κάτοικοι της πόλης να μαντεύουν. Μήπως το όνομά του είναι ασυνήθιστο; Αγαμέμνων, Αναξιμένης, Ζήνων, Ηρόδοτος, Δημοσθένης. Ή μήπως πιο συνηθισμένο; Γιαννάκης, Μάκης Λάκης, Σάκης, Τάκης… Ποιο να είναι άραγε το όνομα του δράκου; Κανείς δεν μπορεί να το βρει και ο φόβος μεγαλώνει. Ο φόβος; Είπε το μυρμηγκάκι… Μήπως τον λένε Φόβο;

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες:

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!


Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κερκύρας. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: το 2013 με την Εύφημο Μνεία Μικρής Ιστορίας, το 2014 με το Βραβείο Μικρής Ιστορίας και το 2015 με τον Έπαινο Ποίησης. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Η δύναμή μου, Η Νεφέλη δεν έχει κινητό και Μια αλεπουδίτσα πονηριά σταλίτσα.

Η Γεωργία Στύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Το 1996 εισήχθη στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και παράλληλα με τις εκεί σπουδές της παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής. Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές της στη γραφιστική (ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης) και μετά την αποφοίτησή της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Το 2012 εικονογράφησε και την πρώτη δική της συγγραφική δουλειά, το βιβλίο Εγώ ξέρω τι θα πει ευτυχία!, κερδίζοντας υποψηφιότητα στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2013, στην κατηγορία Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου. Βιβλία με δουλειές της έχουν εκδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στη Θεσσαλονίκη.