Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος και η παροχή πρακτικών γνώσεων σχετικά με τη διαχείριση και τη χρήση των εργαλείων και των απαραίτητων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, αναπτύσσοντας έτσι την ικανότητα να παρεμβαίνουν δημιουργικά στις φωτογραφίες τους.

Θεματικές ενότητες

• Γνωριμία με το περιβάλλον του Photoshop: εργαλειοθήκη, παλέτες, μενού
• Μορφότυποι αρχείων εικόνων
• Χρωματικά μοντέλα και χρωματικοί χώροι
• Διόρθωση χρώματος και τονικότητας
• Ανάλυση των layers (επιπέδων) και χρήση των adjustment layers
• Δημιουργία και επεξεργασία μασκών
• Αλλαγή διαστάσεων και ανάλυσης εικόνας
• Ειδικές τεχνικές μετατροπής έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη
• Επεξεργασία και διαχείριση RAW αρχείων
• Αποθήκευση και προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση και ανάρτηση στο διαδίκτυο

Μεθοδολογία διδασκαλίας

Τα μαθήματα διενεργούνται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης σε “ψηφιακή τάξη”, με απευθείας διδασκαλία και παράδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο (live streaming). Οι διδάσκοντες μοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες μέσω ζωντανής μετάδοσης σε βίντεο ή κοινής χρήσης της οθόνης τους με το να εργάζονται στο λογισμικό. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ενεργά μέσω υπολογιστή και μπορούν να συνομιλούν, προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία όπως αυτή γίνεται σε μια κανονική τάξη.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται η προσωπική εξάσκηση των εκπαιδευομένων μέσω ανάθεσης εργασιών που συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση των λειτουργιών του προγράμματος. Για την εφαρμογή των ασκήσεων θα πρέπει οι συμμετέχοντες να διαθέτουν Η/Υ με εγκατεστημένο το πρόγραμμα.

Διάρκεια
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Επεξεργασία Εικόνας” έχει διαμορφωθεί ώστε να διεξάγωνται online μαθήματα 1 φορά την εβδομάδα για 6 εβδομάδες, διάρκειας δυο (2) διδακτικών ωρών ανα μάθημα (σύνολο 12 ώρες διδασκαλίας). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται, με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα του σεμιναρίου, κάθε Τρίτη από 15 Δεκεμβρίου έως 2 Φεβρουαρίου (19.00 – 21.00).

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος συμμετοχής & Τρόποι πληρωμής
Το συνολικό κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 80€. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του ποσού των 25€ μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Το υπόλοιπο ποσό των 55€ θα πρέπει καταβληθεί έως και τρεις μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (12 άτομα) και τηρείται σειρά προτεραιότητας.