Το metamatic: taf στο πλαίσιο της έκθεσης Lullaby Monsters on the Road φιλοξενεί στις

24 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 ένα εισαγωγικό σεμινάριο ψυχολογίας με τίτλο «Κατανοώντας τη σημασία του δεσμού στη σχέση με τα παιδιά».

Το σεμινάριο παραδίδει η Σοφία Τσουμάκη και απευθύνεται σε νέους και μελλοντικούς γονείς που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια σχέση αγάπης και αλληλοσεβασμού με το παιδί τους, έξω από τα παραδοσιακά πρότυπα, αλλά και σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν το δεσμό με τον εαυτό τους.

                                
Λίγα λόγια από τη Σοφία Τσουμάκη

Τι σημαίνει \\’\\’δεσμός\\’\\’; Γιατί είναι σημαντικό να καλλιεργήσω το \\’\\’δεσμό\\’\\’ με το παιδί μου; Ποιές επιλογές μου υποστηρίζουν το \\’\\’δεσμό\\’\\’ στη σχέση  μαζί του και ποιές τον αποδυναμώνουν ή τον διακόπτουν; Πως ο διακεκομμένος δεσμός επιδρά σε όλο το φάσμα των σχέσεών μου/του; Ποιά πρότυπα συμπεριφοράς δημιουργεί;
Το θέμα του \\’\\’δεσμού\\’\\’ είναι τόσο σημαντικό και ταυτόχρονα τόσο παραμελημένο. Οι σύγχρονες κοινωνικές δομές κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν τον \\’\\’δεσμό\\’\\’. Τουναντίον, τον αποδυναμώνουν και υποτιμούν το μέγεθος της σημασίας του για τη συναισθηματική, νοητική, ψυχική και σωματική υγεία του ίδιου του ατόμου.

Τα περισσότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή και στις σχέσεις μας προέρχονται από τον κομμένο δεσμό. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πως να συνδεόμαστε με ένα βαθύ και γεμάτο αγάπη τρόπο με τον εαυτό μας και με τους άλλους, εξαιτίας των εμπλοκών που βιώσαμε στη σχέση με τους γονείς μας.
Αυτό μας κάνει \\’\\’ευάλωτους\\’\\’ στο ρόλο μας ως γονείς, αλλά και στις σχέσεις μας εν γένει.

Σχετικά με τη Σοφία Τσουμάκη

Είναι Συστημική Σύμβουλος Οικογένειας, δασκάλα Ολιστικής Γιόγκα και απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης σπουδάσει Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εκπαιδευτεί στο ολιστικό σύστημα της Satyananda Yoga, καθώς και στη Γιογκική Φιλοσοφία (μονοετής ακαδημαϊκός εκπαιδευτικός κύκλος του Παν/μίου Μπιχάρ Ινδίας), ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια για τη Διαχείριση του στρες, των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, της κατάθλιψης και της οστεοπόρωσης μέσω της Γιόγκα. Διδάσκει Γιόγκα από το 2000, ατομικά και ομαδικά.

Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του δεσμού μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, εκπαιδεύτηκε επί σειρά ετών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, σε σύγχρονα βιωματικά μοντέλα Οικογενειακής Θεραπείας που στοχεύουν στην αποκατάσταση του διακεκομμένου δεσμού μεταξύ των μελών της. Είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια/θεραπεύτρια της Νέας Συστημικής Αναπαράστασης Οικογένειας κατά Χέλινγκερ (συντονίζει Αναπαραστάσεις από το 2007), πιστοποιημένη θεραπεύτρια  του Γερμανικού Ινστιτούτου Festhaltetherapeut (θεραπεία Δεσμού/Αγκαλιάς Αγάπης της παιδοψυχολόγου δρ. Γίρινα Πρέκοπ), καθώς και του Καναδικού οργανισμού Taking Flight International Corporation της Δρ. Τζέην Σίμινγκτον, που εξειδικεύεται στη θεραπεία του Τραύματος και της Μετατραυματικής Διαταραχής. Είναι μέλος του Πανευρωπαϊκού  Δικτύου Θεραπευτών Δεσμού/Αγκαλιάς Αγάπης. Έχοντας επίσης εκπαιδευτεί και σε άλλα εναλλακτικά συστήματα θεραπείας, καθώς και στην Ενεργειακή ψυχολογία, έχει υιοθετήσει μια ολιστική αντίληψη για τη θεραπεία που περιλαμβάνει το σώμα, τα συναισθήματα, το νου, την ενέργεια και την ψυχή.

Εργάζεται ατομικά και ομαδικά, υποστηρίζοντας άτομα και οικογένειες σε νέες επιλογές ζωής καθοδηγούμενες από το φώς της καρδιάς τους. Υποστηρίζει επίσης εγκύους και νέους γονείς που αναζητούν ένα νέο τρόπο σύνδεσης με το παιδί τους που περιλαμβάνει την ανάπτυξη του δεσμού, τη χαρά και τον αλληλοσεβασμό.