Ο καλλιτέχνης θα συζητήσει με το κοινό για τις βασικές θεματικές της δουλειάς του, και θα παρουσιάσει πρόσφατα και παλαιότερα έργα από την καλλιτεχνική του πορεία. Ο Ali Kazma εργάζεται κυρίως με μέσο την κινούμενη εικόνα θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Διερευνά τις έννοιες της εργασίας, της παραγωγικής διαδικασίας και της κοινωνικής

Ο Ali Kazma (1971, Κωνσταντινούπολη) έχει παρουσιαστεί το έργο του σε σημαντικά μουσεία, ιδρύματα, μπιενάλε και χώρους τέχνης όπως: Jeu de Paume, Παρίσι ˙ Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, Smithsonian Institution, Ουάσιγκτον D.C ˙ Pera Museum, Κωνσταντινούπολη˙ MAXXI, Ρώμη ˙ ARTER, Κωνσταντινούπολη˙ Μπιενάλε της Βενετίας ˙ Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης ˙ Tokyo Opera City, Τόκιο˙ Istanbul Modern, Κωνσταντινούπολη˙ Μπιενάλε της Αβάνας ˙ San Francisco Art Institute, Σαν Φρανσίσκο ˙ Μπιενάλε Λυών ˙ Μπιενάλε της Αθήνας ˙ Whitechapel, Λονδίνο ˙ New Museum Νέα Υόρκη.

Η ομιλία και η συζήτηση με το κοινό θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

H έκθεση This current between us καταλαμβάνει το πρώτο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα τον ΑΗΣ Νέου Φαλήρου. Μέρη του σταθμού ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες όψεις του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η έκθεση περιλαμβάνει εκτενές αρχειακό υλικό από το φωτογραφικό και ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Επιμέλεια: Πάνος Γιαννικόπουλος, Γεωργία Λιάπη
Σύλληψη ιδέας, έρευνα, οργάνωση: Ελένη Καλαρά

Η έκθεση “This Current Between Us” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του project “Το Άλλο Σώμα”, σε συνεργασία της Blow-Up (ΑΜΚΕ), της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), τη ΔΕΗ, και με την υποστήριξη των Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και του Γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ali Kazma, Electric, 2017

Διαβάστε επίσης:

This Current Between Us: Ομαδική έκθεση στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις Ατμοηλεκτρικού Σταθμού