Μετά την επιτυχία του πρώτου της μυθιστορήματος με τίτλο «και πότε θα πεθάνω ξέρω», η   Στέλλα Στεργίου Βασιλάτου παρουσιάζει το δεύτερο λογοτεχνικό της εγχείρημα  από τις εκδόσεις Μπατσιούλας momentum, με τίτλο  “οι τσιγαρούδισσες”.


Πρόκειται για μια ευχάριστη μυθοπλασία  που εκτυλίσσεται στο Γαλαξίδι. Μέσα από σπαρταριστά αλλά και συγκινητικά επεισόδια, οι ηρωίδες της ιστορίας υμνούν τη φιλία, τον αλτρουισμό την ανιδιοτέλεια και τη ζωή που είναι υπέροχη «ώρες ώρες»

H παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στο αίθριο της «Στοάς του Βιβλίου» στο Μέγαρο Αρσακείου Πεσμαζόγλου 5 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πάνελ δίπλα στην συγγραφέα και τον εκδότη θα παραβρεθούν :

ο διευθυντής των περιοδικών εκδόσεων της «Καθημερινής» Σωκράτης Τσιχλιάς.

ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μαμουζέλος και

η τραγουδίστρια Μαρίζα Κώχ.

Μετά την τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας της νεαρής Έλενας, η δυναμική μητέρα της, τη στέλνει στη γιαγιά στο Γαλαξίδι. Εκεί οι τέσσερις «νεράιδες τσιγαρούδισσες» αναλαμβάνουν να μυήσουν το νεαρό κορίτσι στα αληθινά μυστικά της ζωής και στις απολαύσεις της καθημερινότητας του «νεραιδοχωριού» τους.

Αυτά τα τέσσερα θηλυκά, αχώριστα από την εφηβική τους ηλικία, με ένα τσιγάρο στο χέρι, δρουν εφαρμόζοντας ένα “sui generis” δίκαιο που ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού με την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Γίνονται σκληροί τιμωροί σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει τις αξίες της ζωής και αρωγοί για όποιον ζητάει να κοινωνήσει μαζί τους ένα από τα μαγικά φίλτρα που περιέχουν τα λικεράκια της Λένης, της Γιαννιώς και της Αθηνάς στο κομμωτήριο της Χαρούλας.

Με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο στα χείλη τους, εφαρμόζουν τους νόμους εκείνους που δεν μπορεί να βαστάξει ο τυφλός νομοθέτης. Μαζί στις χαρές και στις δυσκολίες, η υπέροχη γυναικοπαρέα θα αποδείξει στην Έλενα αλλά και σε πολλές ακόμα γυναίκες, ότι ο κόσμος μπορεί να είναι πολύ όμορφος, όπως ακριβώς τραγουδά ο Λούις Aρμστρονγκ στο τραγούδι “what a wonderful world”.