Προσφάτως, ο καλλιτέχνης από τη Λωρραίνη στη Γαλλία, Pierrot, έδωσε συνέντευξη στο Bored Panda.

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Να διασκεδάσει ο κόσμος και να δραπετεύσει, βλέποντας τα έργα μου. Ζωγραφίζω από μικρός, ο ξάδελφος μου ζωγράφιζε πολύ και ξεκίνησα γκράφιτι το 2001 μ’ έναν φίλο απ’ το σχολείο» λέει.

Μιλώντας για τα θέματά του, διευκρινίζει: «Δεν έχω κατά νου κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Δεν μεταφέρω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα με την τέχνη μου. Απλά, προσπαθώ να την κρατήσω παιδική και διασκεδαστική». Και συνεχίζει: «Το στυλ μου είναι ως επί το πλείστον 3D και μοιάζει πολύ με καρτούν. Εξαρτάται από τη στιγμή. Έτσι ώστε ο κόσμος που θα ανακαλύψει τα έργα μου να έχει μια στιγμή ελαφράδας σ’ έναν κόσμο που τα πάντα πάνε τόσο γρήγορα και με τέτοια τρέλα. Βλέπω πολύ καρτούν. Ο στόχος μου είναι επίσης να ξεφύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ονειρευτώ».

«Άρχισα να κάνω 3D σχέδια πριν πέντε ή έξι χρόνια, αλλά ζωγραφίζω εδώ και 20 χρόνια. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα ζωγραφίζω ακόμη και γέρος με μεγάλη λευκή γενειάδα, οι νεαροί θα με αποκαλούν “ ο γερο-τρελός του χωριού”» δηλώνει. Σε ερώτηση κατά πόσον οι τοιχογραφίες του ενοχλούν, απαντά: «Όχι, στους περισσότερους αρέσουν ή απλά δεν δίνουν σημασία. Ζω σ’ ένα χωριό στη βορειοανατολική Γαλλία. Ο κόσμος δεν πολυβλέπει γκράφιτι και δεν αγαπά και τόσο την τέχνη».

Έχει δύο συμβουλές. Η πρώτη, για όσους θέλουν να κάνουν τέχνη: «Πάντα να εξασκείστε, μη παρακολουθείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα, ιδιαίτερα στην αρχή. Ζωγραφίζετε, ζωγραφίζετε και ξανά ζωγραφίζετε. Ειδικά, για τη διασκέδαση του πράγματος, όχι για τα χρήματα ή για να γίνετε γνωστοί. Είναι πάθος, πριν γίνει επάγγελμα». Η δεύτερη συμβουλή είναι για εμάς, τους αναγνώστες: «Κρατείστε ζωντανή τη νεανική ψυχή σας, μην είστε πολύ σοβαροί και αυστηροί στη ζωή σας. Να θυμάστε όταν ήσασταν 10 χρονών και ο κόσμος έμοιαζε να είναι μαγικός. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής μου και, πάνω απ’ όλα, να έχετε περιέργεια για τα πάντα».

Κεντρική φωτογραφία θέματος: marketresearchtelecast.com | Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ