Το Passport στον Πειραιά παρουσιάζει τις «Ρόδες» για ένα live με αγαπημένα κομμάτια τόσο του συγκροτήματος όσο και άλλων καλλιτεχνών

την Παρασκευή, 24/5.

Οι Ρόδες είναι, όπως θέλουν οι ίδιοι να χαρακτηρίζονται, μια ελληνική, πολυεθνική μπάντα, πάνω απ’ όλα όμως είναι μια μπάντα που αγαπήσαμε όλοι, ανεξαρτήτως λοιπών ακουσμάτων. Ο Νικήτας Κλιντ, που πολλοί  έχουμε καταχωρήσει μέσα μας ως γνήσιο μοντέρνο ποιητή, είναι η ψυχή του γκρουπ, που από την αρχή της πορείας του έκανε αίσθηση, μια και κόμισε ήχο φρέσκο και ιδιαίτερο, κυρίως όμως ήχο που δεν κατατάσσεται εύκολα, και αυτό, πώς να το κάνουμε, μας αρέσει… Ένα mix από hip-hop, dub, electronica, folk και reggae, είναι οι μουσικάρες που έχουν γράψει οι Ρόδες, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ως ρίζα τους τη rap και τα ρεμπέτικα.

Στην ερώτηση τι ενδιαφέρει περισσότερο τις Ρόδες, απαντούν “να γράφουν δίσκους”, ενώ οι άλλοι καλλιτέχνες που εκτιμούν και γουστάρουν είναι ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Σωτηρία Μπέλλου, η Billie Holiday και η Amy Winehouse. Και δεν σου κάνει καμία εντύπωση η επιλογή, ιδίως αν έχεις λιώσει τους δίσκους τους.

Στα περίπου 8 χρόνια που δισκογραφούν, έχουν κυκλοφορήσει ως ΡΟΔΕΣ, 2 lp.

Στο PassPort κατεβαίνουν για πρώτη φορά και ναι, είναι “united”!