Μια άγρια κωμωδία, ένα απολαυστικό σχόλιο για το πάθος του τζόγου από τον ιδιοφυή Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 17 Φεβρουαρίου.

Μια άγρια κωμωδία, ένα απολαυστικό σχόλιο για το πάθος του τζόγου από τον ιδιοφυή Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 17 Φεβρουαρίου.

Είναι ένα έργο που εξελίσσεται σταδιακά, όπως και η στρατηγική ενός ικανού χαρτοπαίκτη, ο συγγραφέας σχολιάζει με σκληρό χιούμορ και εκθέτει ανελέητα τη γελοιότητα των αρρωστημένων ηρώων του.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα φτηνό ξενοδοχείο μιας μικρής επαρχιακής πόλης, όπου εμφανίζεται ένας έμπειρος χαρτοπαίχτης, που έχει κάνει τη χαρτοπαιξία «επιστήμη» εξαπάτησης. Η συνάντησή του με τρεις επίσης σεσημασμένους χαρτοκλέφτες σηματοδοτεί την έναρξη ενός παιχνιδιού, γεμάτου ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις και ανατροπές.

Το έργο του Γκόγκολ είναι μια κλασική αριστουργηματική σάτιρα, σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα που συμπληρώνει τον κύκλο του αφιερώματος στο ρώσικο πνεύμα.

Ηθοποιός και σκηνοθέτις, βγαλμένη από τα σπλάχνα της Πειραματικής Σκηνής, η Ελένη Μποζά καλείται να αντιμετωπίσει ένα κλασικό κείμενο, δίνοντάς του την ορμή και την φρεσκάδα της νεανικής της ματιάς.

Η μετάφραση είναι της Ευγενίας Κριτσέφσκαγια, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η κίνηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Βοηθός σκηνοθέτη η Κλειώ Μπομπότη.

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Οικονόμου, Γεννάδιος Πάτσης, Στράτος Σωπύλης, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιάννης Τσεμπερλίδης

Προ-παράσταση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Info
Στην Πειραματική Σκηνή από τις 17 Φεβρουαρίου
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
Πληροφορίες τηλ. 210 52 88 164 -5
Email: [email protected]