Οι Oranssi Pazuzu θα εμφανιστούν στις 10 Μαΐου για ένα live στο An Club. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι DreamLongDead και MOGG.

Oranssi Pazuzu

– Το βύθισμα του κόρακος στο διάστημα, συμπαρασύρει τα νερά των ποταμών.

Θέατρον πλήρες κόσμου που αλαλάζει, η κάθε ανάμνηση στην καταχνιά –

«Tear the algorithm. Think of the urges. Forget; the boundaries of species. Explode; to LIFE!»

Stars devolving to cellular form, rivers transforming to cosmic highways, a brain transmitting to universal resonance.

From the deepest void of space, to beyond the light in the center of the world, is Oranssi Pazuzu.

Από τον αστρικό ταξιδιώτη του Muukalainen puhuu (2009), στον περιπλανώμενο ερημίτη του Kosmonument (2011), στη διάλυση στο κέντρο του κόσμου στο Valonielu (2013)

Ψυχεδελικό black metal απ’ τη γη του απολύτου, που το τοπίο της μεταβαίνει από το συνεχόμενο σκότος στο συνεχόμενο φως για να επιστρέψει στο σκότος. Και ξανά στο φως, ο ήχος των Oranssi στέκεται διαρκώς πέρα από το δυισμό, συγγενής και των δύο αλλά και ελεύθερος ως βιογράφος τους.

Με τον ίδιο τρόπο βρίσκεται να περιγράφει τα ακρότατα σημεία του μακροκόσμου και όσο το κάνει μας οδηγεί στη αντιδιαστολή του, το απειροελάχιστο δονούμενο σημείο.

Ο ήχος τους δεν προσπαθεί να εξηγήσει ή να προτείνει, αντιθέτως ως έργο αφηρημένο δημιουργεί τις βάσεις για να εισπράξουμε ερμηνείες. Και αν και δεν προσπαθεί να προτείνει, η σαφήνεια των ελεύθερων δρόμων και δομών που χαράζει οδηγεί σε συγγενικές για τον ακροατή εμπειρίες.
Η ομορφιά ενός χάους πλήρους με νόμους και κόσμους δικούς του, που σε θολή ψυχεδελική εξάρση αναδιαμορφώνει την πραγματικότητα και μιλάει γι’αυτήν.

Οι Oranssi Pazuzu είναι ένα σπουδαίο γεγονός, μια μπάντα που πραγματικά δημιούργησε δικό της είδος πειραματιζόμενη στη σύζευξη αλλά και στα ακρότατα της ψυχεδέλειας και του black metal και που προσφέρει αναλόγου βάρους μοναδικές εμπειρίες. Και είμαστε εδώ για να το ζήσουμε.

Το motto της μπάντας είναι: Οι Oranssi Pazuzu κάνουν μουσική που προσκαλεί εμπρηστές και καπνιστές να πιάνουν τα χέρια

http://www.oranssipazuzu.com/
https://www.facebook.com/pages/Oranssi-pazuzu/

DreamLongDead

Το sountract ενός φίλμ σκηνοθετημένου από τον George Romero, τραβηγμένου τίγκα στον κόκκο με Super 8, μαυρόασπρου zombie exploitation σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο που μόνο κανίβαλοι και πρεζάκια επιβιώνουν. Η διαθήκη ενός ρημαγμένου πλανήτη όπου οι Μεγάλοι Παλαιοί έχουν επανακτήσει στα αποτρόπαια τους νύχια και πλοκάμια. Αυτό είναι οι DreamLongDead

Οι DreamLongDead δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2011 και άρχισαν τις συναυλίες στα τέλη του, αφού κυκλοφόρησαν οι ίδιοι το ντεμπούτο τους υπό το όνομα “MadnessDeadGrave: Invocations Three to the ONES That Lurk At the Threshold”. Αλίμονο, η δυσώδης αποτρόπαια ύπαρξη λέρωσε αυτό το σάπιο κόσμο και οι σχετικά συχνές εμφανίσεις για τις οκνές τους φύσεις, ζωντανές εμφανίσεις, έγιναν μυστική ευλογία για τους όσους καταλαβαίνουν και ανάθεμα για τους υπόλοιπους και κορυφώθηκαν με την εναρκτήρια τους εμφάνιση τον Οκτώβρη του 2013 στους ιστορικούς Pentagram και με το πέρας της νύχτας πριν φέξει το πρώτο φως της μέρας σύρθηκαν πίσω στα ανήλιαγα υπόγεια κελιά τους για την ηχογράφηση του δεύτερου έπους τους υπό το διακριτικό όνομα “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry” που ήρθε σε ύπαρξη (και κυκλοφορία) τον περασμένο Γενάρη και μας το μετέδωσαν σε κακοήθη και χαμερπή σύναξη εις το AN Club τον περασμένο Μάρτη.

Shiver and tremble!

http://dreamlongdead666.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Dreamlongdead

MOGG

MOGG που η εκφορά του ονόματος βγαίνει ως βορβορώδης κραυγή και προκύπτει ενστικτωδώς μετά το ηχητικό βίωμα. Οι MOGG προέρχονται από τις τάξεις των Omega Monolith και των Automaton, με τους Νικόλα, Γιώργο από Automaton και Τάκη Σαμ(ΟΜ) στις κιθάρες, Αλεξ Ταμπακάκη (ΟΜ) στα τύμπανα και Δημήτρη Ζήση (Automaton) στα φωνητικά. H περιγραφή του ήχου τους: tormented rock from the underground και το αποτέλεσμα καταιγιστικό.

https://www.facebook.com/moggbandgr