Οι Opera Chaotique θα βρεθούν στο Fragma (Φράγμα Λίμνης Μαραθώνα) για ένα μουσικοθεατρικό cabaret με τίτλο «A Jazz up Opera Show»…

… την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στις 22.00.

Ένα μουσικουθεατρικό crossover cabaret, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Alternative Rock, Musical, Αφρικάνικους ρυθμούς και πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από μια κωμικο-τραγική ιστορία, σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust, μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία.
Από την Όπερα του 18ου και 19ου, στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του ’20 και ’30.

Members:Tenorman: Vocals / Piano & Mystery
Voodoo Drummer: Drums & Tricks

Guests:Λητώ Μεσσήνη: Σοπράνο
Σταύρος Παργινός: Τσέλο

OPERA CHAOTIQUE
Οι Opera Chaotique δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2011 από τον Tenorman και τον Voodoo Drummer και ήδη έδωσαν μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αθήνα, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, (White Trash / Harlem Jazz Club / Half Note Jazz Club κ.λ.π.), ενώ έχουν συνεργαστεί με τους Jolly Jumper (NR), Louisiana Red, Bob Brozman, Blaine Reininger και Angela Brown (US).

Tον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε από την Hidden Track το πρώτο τους album με τίτλο “Death of the Phantom of the Opera”. Πρόκειται για ένα concept album, όπου αφηγούνται την σουρεαλιστική ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας, το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη και οδηγείται σε μία θυελλώδη σχέση με τη Voodoo Queen με τραγική κατάληξη…

Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Τζιουβάρα & Χρήστο Κουτσογιάννη, οι οποίοι πλαισιώνονται συχνά από εκλεκτούς καλεσμένους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ (Tenorman)Είναι τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας που έχει τραγουδήσει με τις συμφωνικές ορχήστρες της Βουδαπέστης, Αθήνας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου, Ερεβάν και της Ρώμης (Ennio Morricone), πλάι στους Cheryl Studer (US) και Valery Chernov (RU). Επίσης έχει τραγουδήσει στις πόλεις του Βερολίνου, Βαρκελώνης, Βελιγραδίου και έχει εμφανιστεί και ηχογραφήσει στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση και στο Κρατικό Θέατρο, ενώ έχει συνθέσει μουσική για θέατρο («Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Badminton κ.α.).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (Voodoo Drummer)
Είναι Jazz-blues drummer που έχει παίξει στη Νέα Ορλεάνη, Βερολίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Λεμεσό και Αθήνα με τους Delores Scott, Lucille Grace-Ridges, Randy McAllister, Kim Lenz, Heather Cornell, Shaye Cohn,Jodie Woodward, Meschiya Lake, Michael Dotson, Jim & Minnie Murphy (US), Bots (BE), Talis Slide, Flo Metzger (DE), Jolly Jumper & Big Moe (NR) και επίσης ηχογράφησε με τους Meschiya Lake & Michael Dotson (US).

Guests:


ΛΗΤΩ ΜΕΣΣΗΝΗ
Η Λητώ Μεσσήνη έχει τραγουδήσει και πρωταγωνιστήσει σε Όπερες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με την αιθέρια φωνή της δίνει μια λυρικότητα και στο δίσκο των Opera Chaotique και στην παράσταση. Η σκηνική της γοητεία συναρπάζει το πλήθος των αντρών και όχι μόνο. Δηλαδή και τις γυναίκες…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣΟ Σταύρος Παργινός έχει παίξει με τις περισσότερες ορχήστρες του εσωτερικού (Κρατική, Λαïκή, ΕΡΤ, μπαλέτου κ.ά.) και στη Γερμανία. Αν και οι Tenorman & Voodoo Drummer τον απειλούν με αντικατάσταση από μια όμορφη τσελίστρια, αυτός θα έχει μια ακόμη φορά την ευκαιρία να αποδείξει την μεγάλη του αξία…

“A musical experience unique, deep & well made”
(Where y’at magazine, New Orleans US)

“a novel jazz-opera experience..”
(Exberliner Mag, GERMANY)

“We are proud to present something actually original…”
(BCN MES mag, SPAIN)

“dark cabaret operistico”
(Radio Cultura, ARGENTINA)

“a unique show that combines jazz opera & cabaret”
(Jazz &Tzaz magazine, GREECE)

“a show more than extraordinary”
(K.C.Grad, SERBIA)