Το “Morricone 3” αποτελείται απο τρείς καταξιωμένους σύγχρονους μουσικούς που καταπιάνονται με αγαπημένα θέματα του Ιταλού συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Ennio Morricone και τα διασκευάζουν με μοναδικό τρόπο και πρωτοτυπία.

Μελωδίες που αγαπήθηκαν όπως τα θέματα απο τις ταινίες “The good, the bad and the ugly”, “Cinema Paradiso”, “Le professionnel”, “For a few more dollars”, “Sacco e Vanzetti”, “Once upon a time in America”, “The Untouchables”, “The Legend of 1900” και άλλα επιτυχημένα μουσικά θέματα του κορυφαίου συνθέτη μετασχηματίζονται με μαεστρία άλλοτε σε σύγχρονο groovy ήχο, άλλοτε σε λυρικές μελωδίες και άλλοτε σε αφορμή για περίτεχνους αυτοσχεδιασμούς.

Συντελεστές

Γιώργος Δούσης – πιάνο
Παρασκευάς Κίτσος – Κοντραμπάσσο
Jan Van de Engel (Γιάννης Αγγελόπουλος) – Τύμπανα

Γιώργος Δούσης

Ο Γιώργος Δούσης είναι απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιανίστας (Ά βραβείο). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σπούδασε και έλαβε τον τίτλο “Μaster in Arts” (composition) με διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης μεταξύ άλλων με τους: W. Rihm, B. Ferneyhough και M. Stroppa, I. Fedele και S. Sciarrino και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απο τον Ιούνιο του 2011 κατέχει τον τίτλο του διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της σύνθεσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ώς πιανίστας έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες και διαφορετικής υφής συναυλίες. Το παίξιμό του χαρακτηρίζεται απο την διαύγεια και τον έντονο λυρισμό σε συνδιασμό με μια ιδιότυπη σχέση με τον ρυθμό και την αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του μουσικού υλικού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Momo trio, με το οποίο ηχογράφησε και κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου τρία albums, το “no vacancy” (irida, 2012), “Inati” (2015) και “Ordinary” (2017). Ώς συνθέτης έχει δεχθεί παραγγελίες και έχει γράψει έργα για ποικίλα σύνολα –απο έργα για σόλο όργανο μέχρι για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα- πολλά από τα οποία έχουν ερμηνευτεί στο εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ισπανία, κ.α.). Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες (Boston Pops, Cannes Symphonic Οrchestra, Συμφωνική και Σύγχρονη Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, κ.α.). Είναι μέλος της Ένωσης Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Παρασκευάς Κίτσος

Ο Παρασκευάς Κίτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε κλασσική κιθάρα όπου και αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Γιώργο Ζηκογιάννη καθώς και μαθήματα τζαζ αρμονίας. Συγχρόνως αποφοίτησε από το ΙΕΚ Ακμή στον τομές της ηχοληψίας. Στην πορεία, μαθήτευσε δίπλα στον κοντραμπασίστα Βαγγέλη Ζωγράφο όπου και απέκτησε το δίπλωμα του με Άριστα παμψηφεί.

Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων συνεργάστηκε σε ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τους μουσικούς: Μ. Λιδάκη, Γ. Χαρούλη, Μ. Φραγκούλη, Φ. Δάρα, Μ. Στρόφαλη, ΓΙΑΝ ΒΑΝ, Ν. Ξιδάκη, Δ. Παπαπδημητρίου, Π. Μουζουράκη, Γ. Μυλωνά, Κ. Τουμπανάκη, Ε. Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννη Κότσιρα. Επιπλέον, συμμετείχε στην δισκογραφική δουλεία των μουσικών: Μ. Λιδάκη, Ν. Ξιδάκη, Γ. Μυλωνά, Ε. Ζεμενίδη, Τ. Τσαλαπάτη, Γ. Νταλαρα και Ε. Ζουγανέλη. Επίσης, πήρε μέρος στις θεατρικές παραστάσεις: ‘Βερολίνο –Τελ Αβίβ’, με την Μάνια Παπαδημητρίου στο Θέατρο Τέχνης , στους ‘Ήρωες’ της Ελένης Γκασούκα, στο Μικρό Παλλάς όπως και στο musical CHICAGO του Σ. Φασουλή. Έχει ακόμα συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ποικίλης μουσικής και με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Είναι ιδρυτικό μέλος του jazz σχήματος MOMO TRIO με δισκογραφία τους NO VACANCY(2012) ,INATI 2015 και ORDINARY (2017)

To 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨ΠΟΛΕΜΟΣ¨. Από το 2009, διδάσκει ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο στο Ωδείο Μουσικής Πράξης(Αθήνα)

Jan Van de Engel

Jan Van de Engel ειναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος, για τις μουσικές που γράφει. Ειναι η ανορθόδοξη μετάφραση του ονόματος στα Ολλανδικά που άρχισε να χρησιμοποιεί σαν αστείο στα χρόνια που ήταν φοιτητής στο Κονσερβατόριο του Ρότερνταμ. “ΓΙΑΝ ΒΑΝ” είναι η μπάντα του.