Η Catch The Soap Productions και το Eightball Club παρουσιάζουν τους Moon Duo για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Συνεχίζοντας το φανταστικό τους ταξίδι στις απόμακρες περιοχές του εξώτερου μουσικού διαστήματος, οι Moon Duo, το μοναδικό space/kraut rock σχήμα του Ripley Johnson (Wooden Shjips) επιστρέφει στα ελληνικά εδάφη για δύο μοναδικές βραδιές χορευτικού, εμμονικού ηλεκτρικού παροξυσμού.

Σχηματισμένοι το 2009 από την Sanae Yamada (πλήκτρα) και τον Ripley Johnson (κιθάρα), οι Moon Duo ξεκίνησαν να συνθέτουν τη μουσική τους με μοναδικό σκοπό τη σύνθεση των μουσικών συνιστωσών τους, εξερευνώντας την ψυχεδελική garage και synth παράδοση σε όλες τις διαστάσεις του μουσικού χωροχρόνου. Οι Suicide synth-punk εμμονές της Sanae βρήκαν το μουσικό τους αντίβαρο στις spacey fuzzάτες Spacemen 3 κιθάρες του Ripley, πλάθοντας έναν απόλυτα προσωπικό ήχο στο ρυθμό της αυτιστικής, μινιμαλιστικής επανάληψης των drum machines. Έναν ήχο όπου ο χορευτικός motorik ρυθμός, οι acid-drenched synth γραμμές και οι κιθαριστικές garage αιχμές μετατρέπουν τον εμμονικό ρυθμό σε ανεξέλεγκτο χορό και την ηλεκτρισμένη μελωδία σε αρχέγονη ηχητική εμπειρία.

Με την προσθήκη του Berlin-based Καναδού John Jeffrey στα drums, με τον τελευταίο εκπληκτικό δίσκο τους “Circles” (Sacred Bones, 2012) να εξερευνά τις psych pop ευαισθησίες του σχήματος στο έπακρο, αλλά και με τις ασταμάτητες περιοδείες τους σε Ευρώπη και Αμερική οι Moon Duo έχουν εξελιχθεί σε ένα ανεπανάληπτο live σχήμα. Με έναν μεγάλο μουσικό όγκο στις πλάτες τους που αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Τύπο και το εναλλακτικό κοινό παγκοσμίως – 5 LP’s αλλά και μια πληθώρα EP’s και singles σε Sacred Bones Records, Holy Mountain, Woodsist κ.α., καθώς και ένα εκπληκτικό Remix LP με συμμετοχές από Eric Copeland, Umberto, Circles, K-X-P, Zombie Zombie κ.α.) – οι Moon Duo προσέθεσαν μερικά από τα σημαντικότερα δείγματα αισθητικής στον new psych ψηφιδωτό.

Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, δύο χρόνια μετά την εκπληκτική sold out εμφάνισή τους, οι Moon Duo επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο σπάνιες βραδιές ψυχεδελικής space/synth rock αποθέωσης.

www.moonduo.org