Από την πρώτη κιόλας σεζόν κυκλοφορίας, το «Stranger Things» του Netflix έχει ξεχωρίσει για τη νοσταλγική ‘80s ατμόσφαιρά του, αλλά και για τις μουσικές επιλογές, που περιλαμβάνουν κάποια από τα κορυφαία κομμάτια της δεκαετίας. Η ανταπόκριση του κοινού στον τέταρτο κύκλο ήταν εντυπωσιακή, ενώ χάρισε τρία ρεκόρ Γκίνες στην Κέιτ Μπους για το «Running Up That Hill (A Deal With God)». Τώρα η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται με το «Master of Puppets» των Metallica που χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις πιο μέταλ σκηνές στην ιστορία της τηλεόρασης και έχει ήδη σκαρφαλώσει στην κορυφή των μουσικών charts!

Το μέταλ συγκρότημα σχολίασε την επική σκηνή με μία ανάρτηση στο Instagram. «Ο τρόπος με τον οποίο οι αδερφοί Ντάφερ ενσωμάτωσαν τη μουσική στο Stranger Things ήταν πάντα σε άλλο επίπεδο, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την απόφαση τους, όχι μόνο να συμπεριλάβουν το Master of Puppets στη σειρά, αλλά να δημιουργήσουν μια τόσο κομβική σκηνή γύρω από αυτό. Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και όταν τελικά έγινε χαρήκαμε πολύ… είναι τόσο καλό, τόσο πολύ καλό που μερικοί άνθρωποι μπόρεσαν να μαντέψουν το τραγούδι μόνο βλέποντας λίγα δευτερόλεπτα από τα χέρια του Τζόζεφ Κουίν στο τρέιλερ! Πόσο τρελό είναι αυτό; Είναι απίστευτη τιμή να είμαστε μέρος του ταξιδιού του Έντι (σμ: χαρακτήρας του Stranger Things) και να συμπεριλαμβανόμαστε μαζί με όλους τους άλλους καταπληκτικούς καλλιτέχνες που είναι μέρος του σόου».

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της τέταρτης σεζόν του «Stranger Things», που περιλαμβάνει τη σκηνή, το «Master of Puppets» ανεβαίνει στα charts, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του «Running Up That Hill». Το «Master of Puppets» έφτασε αρχικά στη 29η θέση στο αμερικανικό Billboard 200, ενώ το άλμπουμ ανέβηκε στο 41 στα επίσημα chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το τραγούδι ανεβαίνει τώρα στο Top 50 της παγκόσμιας λίστας τάσεων του Spotify και πριν λίγες ώρες έφτασε στο νούμερο 26. Από χθες, είναι επίσης στο νούμερο 15 στο Top 50 του Spotify στο Ηνωμένο Βασίλειο και συναντάται υψηλότερα, στο νούμερο 12, στην αμερικανική λίστα της πλατφόρμα.

Το «Running Up That Hill» της Κέιτ Μπους παραμένει στην κορυφή όλων αυτών των chart και μέχρι τώρα υπολογίζεται τώρα ότι έχει αποφέρει 2,3 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα εφαρμογών ροής.

Μπορείτε να δείτε την σκηνή εδώ.

Πηγή: rollingstone.com / metro.co.uk