Η Maria Manousaki, η μουσικός των πέντε ηπείρων, των μουσικών συνόλων αλλά και των solo projects, μετά από εμφανίσεις στο Perth Concert Hall της Αυστραλίας και το Dubai International Film Festival, αλλά και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Calvin Harris και ο Afrojack έρχεται στο Theatre Stage του gazarte να παρουσιάσει το νέο της μουσικό σύνολο Maria Manousaki 4tet.

Έχοντας ιδρύσει το Cretan World Music Festival και σειρά εμφανίσεων σε κάθε γωνιά του κόσμου, η πάντα αεικίνητη και εξελισσόμενη Maria Manousaki έχοντας πλέον ως βάση την Νέα Υόρκη κυκλοφόρησε πρόσφατα το άλμπουμ “Sole Voyage”, μια αρμονική και εκρηκτική συνένωση της προσωπικής της μουσικής αλλά και κρητικών μελωδιών σε jazz πολυρυθμικά κρουστά.

Το Maria Manousaki 4rtet ολοκληρώνεται από τους εξέχοντες μουσικούς Guy Mintus στο πιάνο, Panayiotis Andreou στο κοντραμπάσο, Engin Gunaydin στα drums και Tigran Sargsyan στα duduk και φωνητικά.

Η μουσική τους αντικατοπτρίζει αλλά και διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες της Maria Manousaki και απευθύνεται σε ένα καθολικό κοινό ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας, δίνοντας τον ορισμό της world music! Οι εικόνες και οι νότες όμως μπορούν να περιγράψουν πολύ καλύτερα την πολυπολιτισμικών επιρροών μουσικότητα της καλλιτέχνιδας και του σχήματος που θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε!

Απολαύστε μία ακόμη ξεχωριστή jazz εμπειρία gazarte!

Σάββατο 17 Μαρτίου, μοναδική ethnic world jazz με κρητικά ακούσματααπό τους Maria Manousaki Quartet στο Theatre Stage του gazarte!

Info:

http://www.mariamanousaki.com/
https://www.facebook.com/mariamanousakiviolin/