Το διάσημο τετραμελές μουσικό σύνολο έρχεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, για μία μουσική συνάντηση με τον Γιώργο Κουμεντάκη. Η συνεργασία τους και επί σκηνής αναμένεται υπέροχη.

Οι Kronos -David Harrington (βιολί), John Sherba (βιολί), Hank Dutt (βιόλα), Jeffrey Zeigler (τσέλο)-, για περισσότερα από 30 χρόνια μας χαρίζουν εξαιρετικές μουσικές προσεγγίσεις, γεφυρώνοντας την κλασική και τη σύγχρονη μουσική.

Μεταμορφώνοντας την pop μουσική, ορχηστρώνοντας την παραδόσεις  για κουαρτέτο εγχόρδων και με συνεργασίες με σύγχρονους συνθέτες και μουσικούς από άλλες πολιτιστικές παραδόσεις, κατάφεραν να αποκτήσουν μία μοναδική μουσική ταυτότητα.

Στη διάρκεια της μέχρι σήμερα καριέρας τους οι Kronos δημιούργησαν ένα νέο ρεπερτόριο από το μηδέν: συνθέτες από έξι διαφορετικές ηπείρους και τέσσερις τουλάχιστον γενιές έγραψαν γι\’ αυτούς 450 νέα έργα για κουαρτέτο εγχόρδων.

Στις 20 Οκτωβρίου στο Παλλάς μαζί με τον Γιώργο Κουμεντάκη, έναν από τους λίγους έλληνες συνθέτες που έχει ήδη στο ενεργητικό του έργο με τόσο υψηλή ποιότητα και διεθνή ακτινοβολία, θα μας δώσουν κάτι παραπάνω από μία συναυλία: ένα μαγικό πρόγραμμα με μία πανδαισία ιδιαίτερων ήχων.

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή είναι η ανάθεση από τους Kronos στον Γιώργο Κουμεντάκη να δημιουργήσει ένα καινούργιο έργο, το Point of No Return, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα σμυρνέϊκα, τα ρεμπέτικα και τη φωνή της μεγάλης ρεμπέτισσας της Αμερικής Μαρίκας Παπαγκίκα.

Το Point of No Return βασίστηκε σε δυο τραγούδια από τις ηχογραφήσεις της Μαρίκας Παπαγκίκα, αρχές του 20ου αιώνα, στη Νέα Υόρκη: στο «Μανάκι μου Μανάκι μου» σε 9/8 και στον αμανέ «σμυρνέϊκο μινόρε».