Τα Αισχύλεια παρουσιάζουν τους «Κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου από τη Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Οργανισμού Ελευσίνας, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011.

Η Θεατρική Σκηνή του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, με συστηματική δουλειά και θεατρική αγωγή, υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό, διανύει δημιουργικά τον πέμπτο χρόνο της θεατρικής της διαδρομής.

Κάθε χρόνο η Θεατρική Σκηνή ετοιμάζει θεατρική παράσταση που παρουσιάζει στις αρχές Ιουνίου στο θέατρο στ’ Αλώνια – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – κάνει περιοδεία κάθε καλοκαίρι και συμμετέχει στο φεστιβάλ των Αισχυλείων.

Η Θεατρική Σκηνή έχει καταξιωθεί με τη θεατρική της δραστηριότητα στους κατοίκους της Ελευσίνας και έχει γνωρίσει την αποδοχή των θεατών όπου παρουσίασε τις παραστάσεις της. Τις παραστάσεις της έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 12.000 θεατές.

Μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα του νεοέλληνα εκείνου, όπου η ιδεολογική και πολιτισμική του σύγχυση, ο ασυλλόγιστος καταναλωτισμός του, που μεθοδεύει η καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγούν στην πτώση των ηθικών αξιών, την καταπίεση, την προδοσία, σ’ έναν απελπισμένο αγώνα για μια “καλύτερη” ζωή, που όμως θα τον οδηγήσει σε αδιέξοδα, υποταγές και εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η γλώσσα του συγγραφέα θεατρικά δραστική, σκιαγραφεί με γλαφυρό ύφος και καυτηριάζει με χιούμορ και αιχμηρή κριτική το κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα.

Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική επιμέλεια, σύνθεση και ενορχήστρωση του Δημήτρη Ανδρώνη και η ζωγραφική του σκηνικού της Μαρίνας Τερζή.

Παίζουν:

Σταύρος Χανάς, Ελένη Πέππα, Ιωάννα Ρενιέρη, Γιάννης Βαμποράκης, Χριστίνα Ποδάρα, Γιάννος Γαβαλάς, Ανδρέας Παπακώστας, Έλενα Πέππα, Δημήτρης Θεοδώρου

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα Αισχύλεια τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011