Στις υπέροχες τοιχογραφίες του, ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Thiago Mazza αναδημιουργεί το πυκνό φύλλωμα και τα σαρκώδη πέταλα που συναντά σε τροπικά δάση και σε άλλες κατάφυτες περιοχές. Αγκαθωτά φυτά, ριγέ φύλλα, και φαινομενικά ατελείωτες ποικιλίες λουλουδιών, σέρνονται στα πεζοδρόμια και κατακλύζουν ολόκληρα κτίρια.

Ο Thiago Mazza ξεκινάει όλα τα μεγάλης κλίμακας έργα του με μια φωτογραφία της χλωρίδας που βρίσκει κατά τη διάρκεια των εκδρομών του στο δάσος, την οποία τραβάει με μεγάλη προσοχή, για να καταγράψει το φως και τη σκιά, την αντίθεση που έχουν όλες οι συνθέσεις του. Τα έργα του που προκύπτουν φέρνουν τα απομακρυσμένα αυτά φυτά σε αστικές περιοχές, μεταμορφώνοντας άδειες και βαρετές προσόψεις, σε κήπους με πλούσια βλάστηση που γιορτάζουν την ποικιλομορφία της φύσης.

Αυτή τη περίοδο, ο Mazza δημιουργεί μια εγκατάσταση στη μέση ενός χωραφιού στη Σαρδηνία, η οποία ολοκληρώνει μια πολύμηνη αποστολή στην Ευρώπη, κατά την οποία ολοκλήρωσε τοιχογραφίες σε περιοχές της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Πηγή: thisiscolossal.com