Στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Judas Priest κάνουν το πρώτο βήμα στην επαναπρογραμματισμένη τουρνέ τους στις ΗΠΑ για τα 50ά γενέθλιά τους – ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου – και, παράλληλα, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία επετειακού εκτεταμένου box set που καλύπτει όλη τη μουσική διαδρομή τους.

Το «Judas Priest: 50 Heavy Metal Years of Music», το οποίο κυκλοφορεί στις 15 Οκτωβρίου από τη Sony Music θα περιλαμβάνει όλα τα επίσημα live και studio άλμπουμ της μπάντας έως σήμερα καθώς και 13 ακυκλοφόρητους δίσκους. Αποκατάσταση και μιξάζ έκανε ο Tom Allom στο La Cucina W8 και μάστερινγκ ο Alex Warton στα Abbey Road Studios.

«Το επιμελημένο box set των Judas Priest, αντιπροσωπεύοντας 50 heavy metal χρόνια, είναι ο απόλυτος κρυμμένος θησαυρός που ορίζει την ακλόνητη δέσμευση της μπάντας να διατηρήσει και να υπερασπιστεί τη heavy metal πίστη» τόνισε, σε ανακοίνωση, η πρώτη φωνή του συγκροτήματος, ο Rob Halford.

Αν υπάρχει ένα box set το οποίο θα έπρεπε να έχετε πρέπει να έχετε στη heavy metal συλλογή σας, πρέπει να είναι αυτό – είναι αθάνατο – διακηρύσσοντας και όντως αντιπροσωπεύοντας το metal για περισσότερα από 50 χρόνια – υψώνοντας τη σημαία και με υπερηφάνεια οδηγώντας πολλές μπάντες όλα αυτά τα χρόνια – αυτή η επιλογή των 42 CD τα λέει όλα – και είναι μεγάλο κομμάτι της metal ιστορίας και ως τέτοιο θα ζήσει για πάντα…» πρόσθεσε ο Glenn Tipton.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ