Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, οι Film επιστρέφουν ζωντανά στο Ρομάντσο, με την πρώτη τους συναυλία για την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου νέου τους άλμπουμ Eclipse, με το οποίο επαναπροσδιορίζουν τον ήχο τους με μια άκρως ενδιαφέρουσα νέα ηλεκτρονική κατεύθυνση. Την βραδιά θα ανοίξει το dark-synth pop ντουέτο των Cruel Anagrams.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου απουσίας από την ενεργό δράση, οι Film εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο για να πειραματιστούν πάνω σε νέο υλικό. Η επιστροφή τους με το νέο άλμπουμ Eclipse θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη τόσο για όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία τους, όσο και για όσους τους ακούνε για πρώτη φορά.

Το Eclipse ξεκινάει με ένα μεγάλο άλμα σε μια σκοτεινή και διαστημική synth καταιγίδα και εξελίσσεται με την αποδόμηση των σκοτεινών θεμελίων του χωρίς να χάνει το μελωδικό του νήμα και τις ποπ επιρροές. Στοιχειωμένες sci-fi disco στιγμές, απόκοσμα φωνητικά επεξεργασμένα με vocoder, ένα όραμα μέσα από πολύπλευρα είδωλα, όπου κυριαρχούν οι ήχοι των θρυλικών αναλογικών synth στερεωμένοι σε ένα υβριδικό ηλεκτρονικό/οργανικό rhythm section, άλλοτε αφαιρετικό και άλλοτε ογκώδες και επικό.  Το Eclipse είναι μια ασπρόμαυρη ματιά πίσω στην ηλεκτρονική εποχή του 80 μέσα από μια βρεγμένη βιτρίνα. Υγρό, βαθύ και κινηματογραφικό, αλλά ταυτόχρονα μίνιμαλ και μοντερνιστικό, ισορροπεί ανάμεσα στον πειραματισμό και τα μελωδικά λιτά ριφ.  Την παραγωγή του άλμπουμ έκανε ο Χρήστος Λαϊνάς, συνεργάτης των Film από τα πρώτα χρόνια της μπάντας.  Ακολουθώντας το ύφος του Eclipse και την εξέλιξη των Film σε ηλεκτρονικά εδάφη, ανέδειξε με μια άκρως ενδιαφέρουσα και εμπνευσμένη παραγωγή τη νέα κατεύθυνση του ήχου τους.

Κυκλοφορεί σε cd, βινύλιο με bonus cd και digital album από την Inner Ear.

Cruel Anagrams

Oι Cruel Anagrams αναδύθηκαν από τα έγκατα της γης το Νοέμβριο του 1989.

Αποστολή τους είναι να σώσουν τις ψυχές των θνητών και να διορθώσουν τα σφάλματα της ανθρωπότητας μέσω της εξάπλωσης του  kanto monosou  ( γνωστό στις κοινωνίες δυτικά του τείχους ως D.I.Y.).

Στον ελεύθερο χρόνο τους γράφουν και παίζουν μουσική για να χαλαρώσουν από το παραπάνω έργο.