Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο
Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει το έργο του Μπράιαν Φρίελ, στο Θέατρο
της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Οι Έρωτες της Κας Μαγκουάιαρ, έργο του σημαντικού Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίελ είναι ένα πρωτότυπο και μοντέρνο έργο, γραμμένο με πολλή ευαισθησία και άφθονο χιούμορ το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας σε συσχετισμό με τις νεώτερες γενιές.

Η ηρωίδα του έργου, η ιδιόρρυθμη Κας επιστρέφει στην πατρίδα της, μετά από πενήντα δύο χρόνια απουσίας στην Αμερική. Η οικογένειά της όμως δεν θα την δεχτεί και θα την στείλει σε οίκο ευγηρίας.

Εκεί, η σκληραγωγημένη από τη ζωή Κας θα έρθει αντιμέτωπη με το είναι και το φαίνεσθαι της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, που έμαθε να κλείνει τα μάτια μπροστά στην αλήθεια και να αναζητά παρηγοριά σε περασμένα μεγαλεία.

Την μετάφραση και την Σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Γλυκερία Καλαϊτζή, τα κοστούμια και τα σκηνικά η Μαργαρίτα Χατζηιωάννου, ενώ τους ρόλους του έργου θα ενσαρκώσουν η Πόπη Αβραάμ, ο Σώτος Σταυράκης, η Έλενα Παπαδοπούλου, ο Ανδρέας Βασιλείου, η Αννίτα Σαντοριναίου, ο Ντίνος Λύρας, η Λένια Σορόκου, η Χριστίνα Χριστόφια, ο Γιώργος Μουαΐμης και η Τζένη Γαϊτανοπούλου.