Συνεχίζοντας και φέτος αυτήν την παράδοση, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά δείγματα του αδιαμφισβήτητου πολιτισμικού συγκρητισμού της εποχής μας μεταξύ των χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής αφενός και της Ελλάδας αφετέρου.

Συγκεκριμένα, η Κολομβιανή ζωγράφος Χούλια Γκερέρο θα μας παρουσιάσει προσωπογραφίες Ελληνίδων και Λατινοαμερικανίδων που ξεπήδησαν με μαεστρία από τα πινέλα της, ο Έλληνας φωτογράφος Βασίλης Σημαντηράκης θα μας αποκαλύψει την ομορφιά που αναδύεται από τις πέτρες του Περού, ενώ η Παναμέζα καλλιτέχνιδα Νικόλ Μαρί Ροσανία θα μας κάνει να θαυμάσουμε τη χάρη γυναικείων περιγραμμάτων αποτυπωμένων στον καμβά.

Λίγα λόγια για τις εκθέσεις:

Έκθεση «Latin portraits» της ζωγράφου Χούλια Γκερέρο

Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 7.30 μ.μ.
Διάρκεια της έκθεσης: ως την Κυριακή 11 Ιουνίου.
Χώρος: Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

Στα ισπανικά και τα ελληνικά.

Η Κολομβιανή εικαστική καλλιτέχνιδα παρουσιάζει μια σειρά προσωπογραφίες με τις οποίες αποτίνει φόρο τιμής σε Λατινοαμερικανίδες και Ελληνίδες, γυναίκες των οποίων το καλλιτεχνικό και πνευματικό έργο θεωρείται κορυφαίο. Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, η χρήση των χρωμάτων δίνει μια πολύ πρωτότυπη πινελιά στο έργο της.

Σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς και το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας στην Αθήνα.

Έκθεση «Γυναικεία χρώματα του Παναμά» της ζωγράφου Νικόλ Μαρί Ροσανία Άριας

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στις 8.30 μ.μ.
Διάρκεια της έκθεσης: από τις 8 ως τις 20 Ιουνίου
Χώρος: Polis Art Café, Πεσµαζόγλου 5, Αθήνα

Στα ισπανικά και τα ελληνικά

Στα έργα της Παναμέζας ζωγράφου αναδύεται η ουσία και η εσωτερική δύναμη που αποτελούν ίδιον της γυναίκας, καθώς και το κάλλος των γυναικείων περιγραμμάτων μέσω έντονων χρωμάτων και αδρών γραμμών. Για να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα, η καλλιτέχνιδα χρησιμοποιεί τεχνικές με ακρυλικά χρώματα και σπρέι πάνω σε καμβά.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Παναμά.

Έκθεση «Perú pétreo» του Βασίλη Σημαντηράκη

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, στις 9.30 μ.μ.
Χώρος: Poems & Crimes Art Bar-Βιβλιοπωλείο, Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Στα ελληνικά και τα ισπανικά

Ο πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στο Περού, Βασίλης Σημαντηράκης, παρουσιάζει μια έκθεση φωτογραφίας όπου αντικατοπτρίζεται η συγκινητική ομορφιά της πέτρας. Μια οπτική μαρτυρία που οδηγεί στην ανακάλυψη των υπέροχων πέτρινων δασών στο Huayllay (Πάσκο), το Marcahuasi (Λίμα), το Cumbemayo και τη Bambamarca (Καχαμάρκα), και στις ακτές της Ταλάρα και του Παράκας.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού.

www.lea-festival.com


Φωτογραφία: Έργο της Νικόλ Μαρί Ροσανία Άριας


Πληροφορίες φεστιβάλ: 9ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – 7 έως 19 Ιουνίου