Οι Δρόμοι του Μετά είναι ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο που ασχολείται με το ζήτημα της μετανάστευσης μέσα από αρχαία κείμενα, σύγχρονα ντοκουμέντα και εικαστικό λόγο και παρουσιάζεται τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης Νέων Δημιουργών. 

Η δράση με σύγχρονα εικαστικά σύμβολα επιχειρεί να υπερβεί τη σύμβαση του διαχωρισμού θεατών – καλλιτεχνών, ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή.

Στο χώρο, κατά μήκος του ιδιωτικού δρόμου του Συνεδριακού Κέντρου και για 100 μέτρα περίπου, στήνεται μια είσοδος, μια μεγάλη αγκαλιά, που οριοθετείται από το έργο του Ανδρέα Σάββα  «Αγωγός Πόνου και Θεραπείας». Το έργο λειτουργεί σαν μια διαδρομή, από σωλήνες-αγωγούς, που ακολουθεί την πορεία των προσφύγων, και οι γάζες-επίδεσμοι χρησιμοποιούνται στο έργο συμβολικά, σαν ένα υλικό που φέρει μέσα του και τη θεραπεία και τον πόνο. Στην Αίθουσα  Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου και στο Αίθριο προβάλλονται βίντεο και εγκαθίστανται ζωντανά γλυπτά και «θεατές» από αλάτι της Γιούλας Χατζηγεωργίου, καθώς και καρότσια-σπίτια του Ανδρέα Σάββα. 

Η προσφυγιά, ζήτημα πρακτικό αλλά και οντολογικό, ως διαφυγή από τον οικείο χώρο, οργανώνεται ως ζήτημα ανοιχτό και όχι ως δεδομένο. Οι δυο καλλιτέχνες  έχουν το βραχύ παρελθόν και τη δράση τους εστιασμένα σε ζητήματα της κοινωνίας αλλά και του εσωτερικού ξεριζωμού και συνεχίζουν μ` αυτήν την έκθεση τον προβληματισμό τους στο «ανοίκειο».

Η 3η Συνάντηση Νέων Δημιουργών οργανώνεται από το  Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών κατά την ΧIV Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με θέμα «ΞΕΝΟΣ-ΜΕΤΟΙΚΟΣ».