Το An Club φιλοξενεί για μία και μοναδική συναυλία τους Αμερικανούς Corrosion of Conformity, μία από τις αγαπημένες μπάντες των Metallica!

Οι Corrosion of Conformity είναι αναμφισβήτητα μια από τις παλιότερες μπάντες στον χώρο τους, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ σχηματίστηκαν εν έτη 1982 στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, από τους Woody Weatherman, Mike Dean και Reed Mullin, που αν και οι Dean και Mullin έχουν αποχωρήσει απ’ το σχήμα κατά το παρελθόν, δεν παύουν να αποτελούν τον συνθετικό πυρήνα και την ψυχή του συγκροτήματος.

Σημαντικό όμως ρόλο στην πορεία τους, έπαιξε και ο Pepper Keenan (πρώην GRAVEYARD RODEO, νυν DOWN) ο οποίος μπήκε στο σχήμα το 1989 και ο οποίος παραμένει κανονικό μέλος τους μέχρι και σήμερα, απλά δεν συμμετέχει επί του παρόντος, λόγω των υποχρεώσεων του με τους DOWN.

Βέβαια κατά την διάρκεια των ετών, υπήρξαν και διάφοροι άλλοι μουσικοί που πέρασαν απ’ το στρατόπεδο των Corrosion of Conformity .

Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως μια crossover μπάντα, αλλά ύστερα από μόλις τρείς κυκλοφορίες, άλλαξαν το στυλ τους σε southern metal με επιρροές από doom, sludge και thrash metal (ιδίως στο Blind), περίοδος κατά την οποία το συγκρότημα γνώρισε και απόλαυσε την επιτυχία στο μέγιστο βαθμό της (ανήκουν στους πρωτοπόρους του ιδιώματος!). Ακόμα όμως και όταν έπαιζαν crossover, οι επιρροές από Black Sabbath ήταν εμφανείς.

Έχοντας περάσει απ’ το roster πολλών σημαντικών δισκογραφικών εταιριών, ανεξάρτητων και πολυεθνικών, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μέχρι σήμερα επτά άλμπουμ, δύο EP’s, ένα live άλμπουμ και μία συλλογή, σημειώνοντας σημαντικές πωλήσεις, ενώ το 2010 κυκλοφόρησαν μέσω της Southern Lord Records το 7” EP “Your Tomorrow Parts 1 & 2”. Επίσης ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους όγδοο στούντιο άλμπουμ, με τον εδώ και πολλά χρόνια παραγωγό τους John Custer, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη του έτους.

Αποτελούν και μία από τις αγαπημένες μπάντες των METALLICA και ιδίως του James Hetfield, ο οποίος έχει συμμετάσχει και ως guest στο άλμπουμ τους “Wiseblood” (κάνοντας φωνητικά στο κομμάτι “Man Or Ash”), ενώ τους έχουν ακολουθήσει και ως support act σε παγκόσμια περιοδεία τους. Έχουν συμμετάσχει σε tribute άλμπουμ στους BLACK SABBATH (Nativity In Black: A Tribute To Black Sabbath), ενώ ο Mike Dean ήταν και ένας από τους διάσημους καλεσμένους του Dave Grohl (πρώην NIRVANA, νυν FOO FIGHTERS, THEM CROOKED VULTURES, κ.λ.π.) στο project του PROBOT, αναλαμβάνοντας τα φωνητικά στο κομμάτι \”Access Babylon\”.

Έχουν περιοδεύσει ως support act σε μπάντες όπως MOTORHEAD και DISTURBED, ως headliners με support σχήματα όπως CROWBAR, FU MANCHU, ALABAMA THUNDERPUSSY και DANKO JONES και ως co-headliners με τους CLUTCH. Έτσι λοιπόν ύστερα από αρκετά χρόνια αδράνειας (στο εντωμεταξύ οι Mike Dean και Reed Mullin, δημιούργησαν τους RIGHTEOUS FOOL) το σχήμα αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί με το τριμελές line up που ηχογράφησε τα κλασικά πλέον “Animosity” και “Technocracy” (το ομότιτλο κομμάτι μάλιστα διασκευάστηκε πρόσφατα από τους Καναδούς PROPAGANDHI) και να περιοδεύσει, παίζοντας ολόκληρες αυτές τις κυκλοφορίες, καθώς και κάποια νέα κομμάτια που μουσικά κινούνται στον χώρο του southern – stoner metal / rock.

Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της σύντομης επερχόμενης Ευρωπαϊκής περιοδείας τους, θα περάσουν και από την χώρα μας για πρώτη φορά, για ένα και μοναδικό show, την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου στην Αθήνα στο An Club. Την συναυλία θα ανοίξουν δύο από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες του είδους στην χώρα μας, οι FULL HOUSE BREW CREW και PHASE REVERSE.