Ο μυθικός Chinese Man, στέλνει τους 3 αγαπημένους μαθητές του να διαδώσουν το κινεζικό ζεν πνεύμα

σε όλο τον κόσμο! Οι Chinese Man, η εκρηκτική κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 12 Απριλίου στο Principal (πρώην Αποθήκη Μύλου) και στις 13 Απριλίου στο Gagarin 205.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’εντολή του μέντορα τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσταστου μέλους της Chinese Man Records Label. Το κομμάτι ‘I’ve got that Tune’ και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets,  ήταν ότι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του.

Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να διαδώσουν  το ζεν πνεύμα και μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η περιοδεία τους με τίτλο  ‘’The Groove Sessions Live’’ που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μια τεράστια επιτυχία που στη συνέχεια έπρεπε να εορταστεί ανάλογα για αυτό και κυκλοφόρησε και σε dvd.

Έκτοτε, ο μέντορας τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την non stop πορεία τους και απολαμβάνει την επιτυχία τους από την άνεση του ..καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν ‘μουσικό πραξικόπημα’ μεταδίδοντας παντού το σύνθημα ‘make music, not war’.

H μουσική τους είναι μεν επηρεασμένη από τη Hip Hop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό άνεμο. Ήχοι ‘σκονισμένου’ dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, κάτι που φαίνεται και από το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο ‘Racing with the Sun’, στο οποίο το τρίο κάλεσε διεθνείς μουσικούς για να προσδώσουν τα δικά τους στοιχεία στη μουσική τους. Βασικός άξονας τους είναι τα dubby beats αλλά με εμφανείς τις  swing, reggae, αφρικανικές, ασιατικές, λάτιν επιρροές τους.

Το 2013 είναι η “χρονιά του φιδιού”… οπότε μέσα Απριλίου οι Chinese Man, έρχονται και στη χώρα μας για να στήσουν ένα live show όπου πικάπ, μηχανήματα, βίντεο και MCs θα δώσουν τη μάχη σε ένα σκηνικό που θα είναι …100% κινέζικο!

Οpening act: Pad trio